FødevareWatch

KFC rykker ind i Myanmar

Fastfoodkæden KFC bliver den første amerikanske fastfood-aktør i den tidligere militærstat, som Carlsberg også satser stort på.

Foto: Elise Amendola/AP/Ritzau Scanpix.

Flere internationale aktører indenfor fødevarer og drikkevarer ser mulighed i Myanmar, der tidligere hed Burma og var underlagt militært styre, og det har man også fået øjnene op for i den amerikanske fastfoodkæde KFC.

Kæden, som er ejet af koncernen Yum! Brands Inc., har som den første amerikanske fastfood-aktør afsløret planer om at åbne forretninger i landet.

Det skriver det franske medie France 24.

Ifølge en pressemeddelelse fra KFC’s lokale franchisetager Yoma Strategic vil fastfoodkæden åbne sin første forretning i landet i den tidligere hovedstad Yangon (tidligere Rangoon), mens man vil åbne ”adskillige” restauranter yderligere inden udgangen af indeværende år. Der meldes dog ikke noget om hvornår den første forretning åbner, skriver France 24.

Det tidligere isolerede, asiatiske land har set et omfattende indtog af udenlandske selskaber fra fødevare- og drikkevareindustrien siden 2011, hvor landets militærstyre blev væltet.

Blandt de selskaber som satser på vækstmulighederne i Myanmar er de amerikanske kæmper Coca-Cola og PepsiCo, samt danske Carlsberg, der for nylig sendte de første øl fra et lokalt produktionssamarbejde på gaden i landet.

Carlsberg udfordrer militærets øl i Myanmar

Medie: Carlsberg-rival vil købe op i Myanmar

Carlsberg klar til brygge øl i Myanmar

Endnu en fastfood-gigant udvider i Afrika

Pizza Hut prøver igen lykken i Afrika

Fastfoodgigant kæmper med kunderne og dyre skandaler

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier