FødevareWatch

Tidligere direktør for fødevaresikkerhed kræver millionerstatning fra Nestlé

Nestlés tidligere direktør for fødevaresikkerhed siger, at hun blev presset ud af selskabet, som ignorerede hendes gentagne advarsler om problemer med fødevaresikkerheden. Hun kræver erstatning på små 14 mio. kr, samt 50 pct. af ti års tabt arbejdsfortjeneste.

Foto: Maxime Schmid/AP/POLFOTO/arkiv

Den schweiziske fødevarekoncern Nestlé blev tidligere i år indblandet i en omfattende fødevareskandale i Indien, hvor selskabets populære Maggi Noodles blev pillet af hylderne, da landets myndigheder fandt for højt indhold af bly i vareprøver af produkterne.

Og skal man tro selskabets tidligere direktør for fødevaresikkerhed, som havde ansvaret for dette område fra 2000 til 2010, så er det langt fra det eneste eksempel på, at selskabet har haft problemer med fødevaresikkerheden.

Ifølge nyhedsbureauet Bloomberg blev Nestlés topchef Paul Bulcke nemlig i denne uge afhørt i en retssag, hvor den tidligere direktør for fødevaresikkerhed, Yasmine Motarjemi, har lagt sag an mod selskabet.

Den tidligere direktør påstår, at hun blev udsat for chikane af de andre medlemmer af selskabets ledelse fra 2006 og frem til hun blev præsenteret for en fyreseddel i 2010, efter at hun gentagne gange havde forsøgt at gøre selskabet opmærksom på problemer med fødevaresikkerheden.

Yasmine Motarjemi, som kom til selskabet fra en stilling hos Verdenssundhedsorganisationen (WHO), kræver derfor erstatning på 2 mio. franc – eller næsten 14 mio. kr. – som kompensation for juridiske og medicinske udgifter i forbindelse med sagen, samt 50 pct. af ti års tabt arbejdsfortjeneste.

Nestlé afviser alle anklagerne og på vidneskranken sagde Paul Bulcke ifølge Bloomberg, at han ikke kunne huske et møde i 2006, som er centralt for den fyrede direktørs sag mod selskabet.

”Der er mange møder, og prøver på at deltage alle dem, som er vigtige. Fødevaresikkerhed er noget, vi tager meget alvorligt,” sagde topchefen ifølge nyhedsbureauet fra vidneskranken i retten i Lausanne, Schweiz.

Forbrugerråd: Nestlés julekalender kan indeholde kræftfremkaldende stoffer

Nestlé trækker populære nudler efter indisk stormvejr

Indien kræver 660 mio i erstatning fra Nestlé

Ny indisk chef vil genskabe Nestlés omdømme

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier