FødevareWatch

Bøfkæder kløjes i regler: Bøder for timebøf

Firmaer snubler i reglerne for beskæftigelse af udenlandsk arbejdskraft.

A Hereford Beefstouw i Odense måtte betale 55.000 kr. på grund af en nepalesisk medarbejders for mange timer. Billedet her er fra A Hereford Beefstouw ved Tivoli i København. | Foto: Martin Kurt Haglund/Ritzau Scanpix

Det kostede restauratør Jørgen Pedersen fra A Hereford Beefstouw i Odense dyrt, da han ikke havde helt styr på timesedlerne for en af sine ansatte tilbage i 2012-2013.

55.000 kroner måtte Jørgen Pedersen betale, fordi en nepalesisk ansat arbejdede mellem fire og syv timer for meget om ugen fra januar 2012 til januar året efter.

"Det er helt vanvittigt, for i mange af perioderne har han jo ikke haft ret meget mere end de 60 timer om måneden," siger Jørgen Pedersen.

Hos restaurantkollegerne i Jensens Bøfhus fik man en bøde på 110.000 kroner for at overtræde de samme regler, da man havde ansat en udenlandsk studerende, som arbejdede ”væsentligt mere end de 15 timer om ugen”, som der står i det bødeforlæg, som firmaet har accepteret og betalt.

Bøden irriterer hos kæden, hvor kommunikationsdirektør Morten Bo Madsen har indskærpet reglerne i Jensens Bøfhuse landet over, men samtidig undrer han sig over reglerne:

"Det er ret ulogisk, at man kan få udstedt et skattekort, selv om man ikke har opholds- eller arbejdstilladelse. Det er administrativt tungt at håndhæve reglerne," siger han.

De to bakkes op af brancheorganisationen Horesta, hvor politisk chef Kirsten Munch efterlyser fleksibilitet i forhold til timetallet og kritiserer reglen om, at en studerende skal have fornyet sin tilladelse, hvis der skiftes job.

Landmanden der laver legendarisk Kobe-kød i Danmark

Bøfkonge: Jeg er først og fremmest manden på gulvet

Mash spiller med bøfferne i Tyskland efter stor satsning

Jyske Bone's satser på København

Velhængt bøfkæde lurer på nye muligheder

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier