FødevareWatch

Landmanden der laver legendarisk Kobe-kød i Danmark

Ude på markerne hos Anders Riis går 54 styk racerene Wagyu-kvæg. Køerne er kilden til det sagnomspundne japanske Kobe-kød, der er en af verdens mest eksklusive fødevarer.

Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau/ARKIV

I 2009 købte Anders Riis fire befrugtede æg i USA fra kvægracen Wagyu. Hobby-landmanden lagde de fire æg op i fire af sine helt almindelige Hereford-køer. De fire rugemødre leverede 10 måneder senere fire racerene Waguy-kalve. Det blev starten på en landmands drøm om at lave noget af verdens dyreste og mest eksklusive kød - i Danmark.

”Et nedfrosset embryon (befrugtet æg, red) koster 7.000 kroner, og man får i snit en kalv for hvert embryon, der sættes op i en ko. Normalt koster en ko 10.000 kroner i snit, men mine har kostet mig 30.000 kroner i snit. På nuværende tidspunkt har jeg 54 fuldblods Wagyu-dyr ud af de 144, der er i Danmark, så jeg har cirka 40 procent,” siger Anders Riis.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier