Tusindvis af restauranter og hoteller kører med røde tal

En branche-analyse viser, at 2.000 virksomheder i overnatnings- og restaurationsbranchen havde underskud i deres seneste regnskab.
Foto: Christian Klindt Sølbeck/POLFOTO/arkiv
Foto: Christian Klindt Sølbeck/POLFOTO/arkiv

46,3 pct. af virksomhederne i hotel- og restaurationsbranchen kører med røde tal på bundlinjen, svarende til 2.000 selskaber, viser er en oktober-analyse fra Danske Revisorer (FSR) og Experian.

Det skriver avisen Børsen.

Undersøgelsen viste ydermere, at næsten hver tredje danske virksomhed kørte med underskud i det seneste regnskab – svarende til 64.500 virksomheder. Det et højt tal, men det er 3.300 færre end i oktober sidste år, og alle brancher har sænket deres andel af virksomheder med underskud, medundtagelse af overnatnings- og restaurationsbranchen og branchen for landbrug, jagt, skov og fiskeri.

Koncernchefen for hotelkæden Comwell mener, at de røde tal skyldes en høj mængde uprofessionelle, som går ind i branchen.

De små restauranter er ofre for en kædereaktion

Danske kvalitetskæder erobrer terræn

Nu vil restauranter kræve betaling for udeblivelse

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter