FødevareWatch

Tusindvis af restauranter og hoteller kører med røde tal

En branche-analyse viser, at 2.000 virksomheder i overnatnings- og restaurationsbranchen havde underskud i deres seneste regnskab.

Foto: Christian Klindt Sølbeck/POLFOTO/arkiv

46,3 pct. af virksomhederne i hotel- og restaurationsbranchen kører med røde tal på bundlinjen, svarende til 2.000 selskaber, viser er en oktober-analyse fra Danske Revisorer (FSR) og Experian.

Det skriver avisen Børsen.

Undersøgelsen viste ydermere, at næsten hver tredje danske virksomhed kørte med underskud i det seneste regnskab – svarende til 64.500 virksomheder. Det et højt tal, men det er 3.300 færre end i oktober sidste år, og alle brancher har sænket deres andel af virksomheder med underskud, medundtagelse af overnatnings- og restaurationsbranchen og branchen for landbrug, jagt, skov og fiskeri.

Koncernchefen for hotelkæden Comwell mener, at de røde tal skyldes en høj mængde uprofessionelle, som går ind i branchen.

De små restauranter er ofre for en kædereaktion

Danske kvalitetskæder erobrer terræn

Nu vil restauranter kræve betaling for udeblivelse

Mere fra FødevareWatch

Kraftig inflation kan bremse Stryhns Gruppens gode takter

Det friske regnskab for 2021 fra Stryhns Gruppen viser minimal slinger i valsen i et år, der har været præget af svært tilgængelige råvarer og prisstigninger. Flere udfordringer står dog i kø, så de samme økonomiske resultater bliver svære at nå i 2022, siger topchef.

Topskifte i Carlsberg kan sætte en prop i større planer

Heine Dalsgaards farvel som finansdirektør udfordrer stabiliteten i toppen af en virksomhed af Carlsbergs størrelse. Derfor burde eventuelle forestående planer om et snarligt skifte på topposten være sat på standby, mener to headhuntere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier