Dansk Sunset-stifter med til at genåbne KFC i Sverige

Danskeren Jeppe Droob, der står bag fastfoodkæden Sunset Boulevard, er med i kulissen, når man i løbet af kort tid igen forsøger at udbrede KFC-restauranterne på det svenske landkort. Siden starten af 1980'erne har kyllingekæden ikke været i landet.
Foto: Elise Amendola/AP/Ritzau Scanpix.
Foto: Elise Amendola/AP/Ritzau Scanpix.
SINE THOMSEN

Det børsnoterede svenske selskab Nordic Service Partners (NSP), som ejer flere fastfood-restauranter, står nu også bag åbningen af Sveriges første KFC-restaurant.

Dermed følger man op på den plan, som Kentucky Fried Chicken-koncernen tidligere har adviseret om at genetablere sig på det svenske marked efter 34 års fravær. Sidst KFC forsøgte sig i Sverige var i 1981, hvor man efter i meget kort tid at have en restaurant på Sveavägen i Stockholm igen måtte lukke det ulønsomme foretagende ned.

Den kommende nye restaurant åbner i slutningen af november og kommer til at ligge nogle få kilometer fra Øresundsbroen på den svenske side af sundet. Det skriver den svenske hjemmeside di.se.

Danske Jeppe Droob, der ejer knap 30 pct. af aktierne i NSP, gjorde tidligere på året et forsøg på at sikre sig en endnu større del af aktierne i det svenske selskab, som har franchiseretten til Burger King, Kentucky Fried Chicken og TGI Fridays i Sverige.

Få adgang til alle FødevareWatch-nyheder - HER!

Gennem sit holdingselskab Danske Koncept Restauranter Holding ApS lagde Jeppe Droob i april et offentlig købstilbud frem for aktionærerne og indehaverne i NSP.

Jeppe Droob grundlagde Sunset Boulevard tilbage i 1996, der i dag er Danmarks næststørste fastfoodkæde.

Dansker står bag 70 cafeer i Kina

KFC vil åbne 150 nye restauranter i Rusland

Subway vil åbne 8000 nye butikker

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også