Dansk Sunset-ejer vil overtage svensk fastfoodkoncern

Den danske stifter af fastfoodkæden Sunset Boulevard kan ikke længere nøjes med sine danske restauranter. Han har lagt et stort bud på fastfoodkoncernen, der står bag Burger King, Kentucky Fried Chicken og TGI Fridays i Sverige.
Foto: /ritzau/Mathilde Bech
Foto: /ritzau/Mathilde Bech

Det handler om retten til at drive nogle af de mest populære fastfood-restauranter i verden, og danske Jeppe Droob er på vej til at blive en markant spiller i Sverige, når det kommer til de amerikanske fastfoodkæder Burger King, Kentucky Fried Chicken og TGI Fridays.

Ifølge hjemmesiden di.se har Jeppe Droob, der står bag Sunset Boulevard og de ca. 45 restauranter i Danmark og på Færøerne, det seneste år ejet knap 30 pct. af aktierne i Nordic Service Partners, NSP, der har franchiseretten til de tre amerikanske brands i Sverige, i omkring et år, og nu går han angiveligt efter mere.

Ifølge mediet har Jeppe Droob gennem sit danske holdingselskab Danske Koncept Restauranter Holding ApS netop lagt et offentligt købstilbud frem for aktionærerne og indehaverne i NSP, der nu overvejer om buddet er interessant.

NSP omsætter årligt for omkring 650 mio. kr. om ejer over 60 Burger King-restauranter i Sverige og Danmark.

Danske Koncept Restauranter Holding ApS har endnu ikke afleveret regnskab for 2014, men kom ud af 2013 med et historisk godt resultat på 17 mio. kr. Bruttofortjenesten har i de seneste fire år ligget lige omkring 100 mio. kr.

Jeppe Droob grundlagde Sunset Boulevard tilbage i 1996, og kæden er i dag Danmarks næststørste fastfoodkæde. I efteråret lancerede kæden muligheden for, at kunderne kunne foretage online-bestillinger i kædens restauranter, ligesom man også indledte et samarbejde med Danske Bank, så kunderne kan bruge Mobile Pay som betaling, når de køber mad online.

"Vi tager udgangspunkt i danskernes brug af smartphones. Vi har en tro på, at en online tilstedeværelse gør det lettere og mere relevant at bestille et måltid, som vi har forberedt. Meget af det handler om bekvemmelighed," sagde adm. direktør for Sunset Boulevard, Kristian Scheef Madsen til Børsen tilbage i november.

Han overtog direktørposten i Sunset Boulevard i 2012, da Jeppe Droob som iværksætter havde mod på nye eventyr. Kristian Scheef Madsen kom til stillingen efter tidligere både at have været topchef hos McDonald's og Lagkagehuset.

Storaktionær forlader rigmands fastfood-satsning

Fastfoodkæde vil overvåge, hvad du spiser

Dansk fastfood-kæde åbner for online-bestilling

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også