FødevareWatch

Dansker står bag 70 cafeer i Kina

Det har kun taget 16 år for John Fohlmann Christensen at opbygge et mindre madimperium i Kina. Han står bag 70 cafeer og restauranter og har planer om mange flere.

I 1999 åbnede John Fohlmann Christensen som 29-årig sin første cafe i Kina. I dag er der kommet omkring 70 cafeer og restauranter til, og inden for det næste år skal der åbnet 20 mere.

Det skriver Børsen.

Den første cafe hed Wagas, og ideen til den kom lidt ved et tilfælde.

"Dengang var der nærmest ingen steder, du kunne få en ordentlig sandwich til frokost eller en god kop kaffe. Det eneste vestlige, du kunne få, var enten i fastfoodkæder som McDonalds og KFC, eller også skulle du finde en restaurant på et hotel og spise med kniv og gaffel. Så jeg konkluderede simpelthen, at der måtte være et behov på markedet," siger John Christensen til Børsen.

Få adgang til alle FødevareWatch-nyheder - HER!

I dag er der næsten 50 Wagas-cafeer, mens de resterende 20 spise- og kaffesteder er oprettet under andre koncepter med inspiration fra både Frankrig, Italien og Japan.

Dansker har succes med fastfood i Mellemøsten

Aqua d'or-stifter har nu helt forladt hjertebarnet

'Det hele startede med en frossen smoothie'

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier