FødevareWatch

Dansker har succes med fastfood i Mellemøsten

En dansk iværksætter har startet sin egen fastfoodkæde i Mellemøsten og det med så stor succes, at omsætningen på fem år er gået fra 0 til over 100 mio. kr.

Foto: Katinka Hustad/Polfoto

Det sunde fastfoodkoncept Kcal vokser hurtigt i De Arabiske Emirater og Egypten, hvor der på fem år er åbnet 11 restauranter.

Det skriver Børsen.

Bag kæden står den 37-årige danske iværksætter Andreas Lindgreen Borgmann, der er bosat i Dabai. Han har tænkt sig at fortsætte væksten, for ud over de 11 restauranter, der allerede eksisterer, har han underskrevet franchisekontrakter på 16 mere i Mellemøsten og har planer om at åbne i New York næste år.

"Hvis vi kommer ind i USA, bliver det en billion dollar-business," siger Andreas Lindgreen Borgmann til Børsen.

Andreas Lindgreen Borgmann stiftede Kcal i 2010 sammen med britiske Mark Carroll. Omsætningen er på over 100 mio. kr. Kcal forhandler med tre store Dubai-baserede kapitalfonde om at sælge en del af kæden. Ifølge Børsen er Kcal værdisat til 50 mio. dollar, svarende til 326 mio. kr.

'Det hele startede med en indfrossen smoothie'

Startvanskeligheder giver stort underskud i Danish Salmon

Her arbejder man 70 timer i en æblemark

Fiskere sælger olieeventyr efter mediestorm

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier