FødevareWatch

Fiskere sælger olieeventyr efter mediestorm

En mediestorm satte en stopper for fiskeres drøm at tjene millioner på fiskeolie i USA.

Foto: Bo Hellum/FF Skagen

Drømmen var at tjene millioner på salg af fiskeolie i USA gennem selskabet Polar Omega, men er i stedet endt med tab på mere end 100 mio. kr. Derfor har fiskerikoncernen Triple Fish nu solgt selskabet Polar Omega, skriver Børsen.

Polar Omegas problemer i USA opstod, da de blev ramt af en mediestorm. Flere forskere mente, at omega-3-fedtsyrer gav en øget risiko for prostatakræft. Det betød, at detailhandlen ikke indkøbte nye produkter og hele markedet forsvandt i en periode. Andre forskere har efterfølgende afvist kræftrisikoen.

"Det betød, at den forretningsplan som vi havde lavet ikke holdt. Den ville blive forsinket i et ukendt antal år, og så vurderede vi, at der ikke var basis for at opretholde produktionen," siger Anker Mejnertz, medejer og bestyrelsesformand i både Polar Omega og Triple Fish, som ejede Polar Omega.

Køberen af Polar Omega er Triplenine Group, som Triple Fish ejer halvdelen af.

Mere fra FødevareWatch

Salling Group forlænger prisloft frem til nytår

Prisloftet, som Salling Group indførte i foråret på en lang række varer, bliver nu forlænget med to måneder til årets udgang. Det sker, dagen efter, Coop meldte et nyt prisprogram ud for to kæder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier