Hvad man kalder den flyklasse, som kreaturer indtager, når de flyves ind til Kinas slagterier, for at tilfredsstille de rigeste kinesiske forbrugeres ønske om at spise fersk, godt oksekød, det er der intet nyt om endnu.
Men de 150 køer som ifølge Bloomberg News for nyligt har taget turen mellem australske Melbourne og kinesiske Chongqing har ganske givet fyldt godt i det dertil chartrede Boeing 747-fragtfly, skriver Aktiefokus.
Prøv FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt
Kinesiske regler siger, at importerede levende slagtedyr skal slagtes så tæt på ankomststedet som overhovedet muligt, og det har indtil nu gjort det svært for de rige kinesere, der ikke bor langs kysten, at få fingrene i det ferske oksekød, som hidtil kun er blevet sejlet til Kina.
Ifølge Bloomberg News har efterspørgslen på oksekød firedoblet de kinesiske priser siden år 2000 til omkring 10 dollars svarende til cirka 70 kr. for et kilo oksekød. Det gør landet til et af de dyreste oksekødslande i verden og prisen er mere end dobbelt så høj som i Australien.
Kina-eksporten fortsætter trods økonomisk afmatning
Mere dansk gris på tallerkenen i Kina end nogensinde
Dansker står bag 70 cafeer i Kina