FødevareWatch

Fik du læst alt om den fejlslagne slagterifusion?

Danmarks to store slagteriselskaber, Danish Crown og Tican, var på vej mod en storstilet sammenlægning, men fusionen faldt til jorden i 11. time. I stedet er Tican nu blevet solgt til Danish Crowns tyske rival Tönnies. FødevareWatch giver dig overblikket over dagens dramatiske begivenheder.

Foto: Joachim Adrian/Polfoto/Arkiv

Det vakte opsigt, da Danish Crown mandag formiddag annoncerede, at selskabets planlagte fusion med lillebroderen Tican var gået i vasken. Det havde simpelthen ikke været muligt for Danish Crown at få fusionen godkendt hos de danske konkurrencemyndigheder i tide.

Og det blev ikke mindre opsigtvækkende, da Tican kort tid efter kunne meddele, at man i stedet havde indgået en rammeaftale om overdragelse af aktiekapitalen i Tican A/S til den tyske fødevarekoncern Tönnies.

Fødevareekspert Henning O. Hansen, der har en fortid som direktør i såvel Landbrugsraadet som DLG, sagde efterfølgende, at adgangen til de danske grise er en kæmpe mulighed for tyske Tönnies.

Danish Crown selv siger, at man nu vil vende sig mod nye opkøbsmål, mens detailkæden Coop mener, at den det kan være godt nyt for danske forbrugere, at fusionen mellem de to danske selskaber alligevel ikke blev til noget.

Nedenfor kan du få det fulde overblik over FødevareWatch' dækning af den dramatiske dag:

Slagterifusion går i vasken

Efter syv måneders intens sagsbehandling har Danish Crowns bestyrelse måttet konstatere, at det ikke har været muligt at få godkendt fusionen med Tican hos de danske konkurrencemyndigheder inden for tidsfristen.

Slagterifusion går i vasken

Tysk konkurrent overtager Tican

Efter fusionen med Danish Crown er faldet til jorden, har Tican a.m.b.a. indgået en rammeaftale om overdragelse af aktiekapitalen i Tican A/S til den tyske fødevarekoncern Tönnies. Det informerer Tican til FødevareWatch i en pressemeddelelse.

Tysk konkurrent overtager Tican

Fødevareekspert: Opkøb er et kvantespring for Tönnies

Fødevareekspert Henning O. Hansen, der har en fortid som direktør i såvel Landbrugsraadet som DLG, mener, at adgangen til de danske grise er en kæmpe mulighed for tyske Tönnies.

Fødevareekspert: Opkøb er et kvantespring for Tönnies

Danish Crown vender blikket mod nye opkøbsmål

Topchef Kjeld Johannesen siger, at den afblæste fusion giver nye muligheder for den danske kødgigant.

Danish Crown vender blikket mod nye opkøbsmål

Coop: Slagterifiasko er godt nyt for forbrugerne

Det er glædeligt for de danske forbrugeres pengepung, at slagterifusionen mellem Danish Crown og Tican er gået i vasken, mener detailgiganten Coop.

Coop: Slagterifiasko er godt nyt for forbrugerne

Droppet slagterifusion tager myndighederne på sengen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen havde på ingen måde givet op og ledte stadig efter løsninger for fusionen mellem Danish Crown og Tican, indtil de to slagterier ud af det blå selv afblæste planerne.

Droppet slagterifusion tager myndighederne på sengen

Danish Crown får en hjemmebane-konkurrent med større muskler

Nyhedsanalyse: Hvis konkurrencemyndighederne godkender Tönnies opkøb af Tican, er det et markant come-back til et privatslagteri i svinekødsindustrien, hvor andelssektoren ellers en for en har udslettet de private slagterier de seneste årtier. Ejerskabet betyder, at Danish Crowns hovedkonkurrent har flere finansielle muskler i kampen om en plads på supermarkedshylderne i Danmark og ikke mindst i de løbende sværdslag om at tilbyde leverandørerne den bedste pris for deres svin.

Danish Crown får en hjemmebane-konkurrent med større muskler

Både ansatte og landmænd jubler over Tican-fusion

Medarbejderne hos Tican tror på bedre tider, efter slagteriet er blevet solgt til tyske Tönnies. Men nyheden kom som lidt af en bombe, fortæller tillidsrepræsentanten.

Både ansatte og landmænd jubler over Tican-fusion

Mere fra FødevareWatch

Stor uenighed om omfanget af sexismesager i restaurationsverdenen

Flere restauranter er begyndt at få øjnene op for sexisme- og chikaneproblemer, men der er grundet få indberettede sager uenighed om, hvor stort problemet i virkeligheden er. ”Bare fordi, der ikke kører nogle sager, betyder det ikke, at der ikke er et problem,” siger talsperson fra 3F.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier