Tysk konkurrent overtager Tican

Efter fusionen med Danish Crown er faldet til jorden, har Tican a.m.b.a. indgået en rammeaftale om overdragelse af aktiekapitalen i Tican A/S til den tyske fødevarekoncern Tönnies. Det informerer Tican til FødevareWatch i en pressemeddelelse.
Foto: /Ritzau/Rasmus Baaner,
Foto: /Ritzau/Rasmus Baaner,
SACHA SENNOV & HENRIK TÜCHSEN

Tican a.m.b.a. har i går indgået en rammeaftale om overdragelse af aktiekapitalen i Tican A/S til den tyske fødevarekoncern Tönnies.

Aftalen er indgået efter, at fusionsaftalen med Danish Crown udløb ved midnat 31. oktober 2015 uden at have opnået godkendelse fra konkurrencemyndighederne i Danmark. Det skriver Ticans bestyrelse i en pressemeddelelse til FødevareWatch.

Reaktionen kommer efter, at Tican efter syv månders intens sagsbehandling har måttet konstatere, at de danske konkurrencemyndigheder har afvist fusionen med slagterigiganten Danish Crown.

Tican A/S er holdingselskab for samtlige Ticans aktiviteter inden for svineslagtning og kødforædling i selskaberne Tican Fresh Meat A/S, de engelske selskaber Direct Table Foods Ltd., Pro-Pak Foods Ltd., Tican UK og Tican Chilled samt det polske forædlingsselskab Nove Sp.zo.o. Salgsselskaberne i Tyskland og Kina er ligeledes omfattet af aftalen.

Tönnies er allerede en større spiller på det danske marked med ejerskabet af SB Pork, der for nyligt annoncerede en offensiv i Danmark med investeringer for et to-cifret millionbeløb. Det skete efter, at selskabet kunne offentliggøre et 2014-overskud efter en række år med underskud trods støt stigende omsætning. I 2014 rundede omsætningen to mia. kr.

Slagterifusion går i vasken

En nærliggende tanke er, at Tönnies fusioner de to danske slagterier. Det har dog ikke været muligt at få en kommentar fra slagteriets højst placerede repræsentant i Danmark, adm. direktør i SB Pork Torben Sønnichsen, da han er syg i dag.

Danish Crown leder stadig efter ekstern investor

Analyse: Slagteri-gigant vil tabe markedsandele efter fusion

"Lille Kjeld" blev en af de største

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også