FødevareWatch

Danish Crown får en hjemmebane-konkurrent med større muskler

Nyhedsanalyse: Hvis konkurrencemyndighederne godkender Tönnies opkøb af Tican, er det et markant come-back til et privatslagteri i svinekødsindustrien, hvor andelssektoren ellers en for en har udslettet de private slagterier de seneste årtier. Ejerskabet betyder, at Danish Crowns hovedkonkurrent har flere finansielle muskler i kampen om en plads på supermarkedshylderne i Danmark og ikke mindst i de løbende sværdslag om at tilbyde leverandørerne den bedste pris for deres svin.

Foto: Joachim Adrian/Polfoto/Arkiv

For Danish Crown betyder den afblæste fusion ikke, at der nu skal vendes op og ned på organisationen, og topchef Kjeld Johannesen nedtoner da også betydningen. Men når det nu skal være, er Tönnies indtog på det danske marked lidt et worst-case scenario.

Tönnies er nemlig kendt for at være aggressiv på markedspladsen, og den tyske koncern, som også ejer SB Pork, har netop effektiviseret det sønderjyske slagteri. Tican omsatte i seneste regnskabsår for 5,2 mia. kr., mens SB Pork omsatte for cirka 2 mia. kr., så det bliver i tilfælde af en fusion mellem de to selskaber en stor dansk spiller, som Danish Crown kommer op mod herhjemme.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier