FødevareWatch

Lettere at få godkendt nye fødevarer i EU

EU er nu klar med nye regler, der gør det enklere at få godkendt nye fødevarer. Det styrker innovationen i branchen, lyder det fra DI Fødevarer.

Europa-Parlamentet | Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Cedric Joubert/

Europa-Parlamentet har stemt for en lov om nye fødevarer, der betyder, at proceduren for at få godkendt en ny fødevare bliver forenklet.

Det skriver Altinget.

Konkret betyder det, at nye fødevarer ikke længere skal godkendes af både de enkelte EU-lande og EU-Kommissionen. Femover skal fødevarevirksomheder kun gå til EU-Kommissionen for at få godkendelsen.

“Innovation og investering i fødevaresektoren er rigtig vigtigt, og vi mener, at den her nye forordning kan være med til at understøtte det,” siger Louise Bünemann, chefkonsulent i DI Fødevarer, til Altinget.

De nye regler gør det desuden nemmere at importere fødevarer, der bliver spist uden for EU, men som ikke tidligere er blevet spist i Europa.

EU skal vælge mellem orme og biller som måltid

Lobbyister kæmper for insekter i Bruxelles

Detailhandel kaster sig over larver og buffaloorme

Insekter med en historie er det nye sort

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier