Lettere at få godkendt nye fødevarer i EU

EU er nu klar med nye regler, der gør det enklere at få godkendt nye fødevarer. Det styrker innovationen i branchen, lyder det fra DI Fødevarer.
Europa-Parlamentet | Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Cedric Joubert/
Europa-Parlamentet | Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Cedric Joubert/

Europa-Parlamentet har stemt for en lov om nye fødevarer, der betyder, at proceduren for at få godkendt en ny fødevare bliver forenklet.

Det skriver Altinget.

Konkret betyder det, at nye fødevarer ikke længere skal godkendes af både de enkelte EU-lande og EU-Kommissionen. Femover skal fødevarevirksomheder kun gå til EU-Kommissionen for at få godkendelsen.

“Innovation og investering i fødevaresektoren er rigtig vigtigt, og vi mener, at den her nye forordning kan være med til at understøtte det,” siger Louise Bünemann, chefkonsulent i DI Fødevarer, til Altinget.

De nye regler gør det desuden nemmere at importere fødevarer, der bliver spist uden for EU, men som ikke tidligere er blevet spist i Europa.

EU skal vælge mellem orme og biller som måltid

Lobbyister kæmper for insekter i Bruxelles

Detailhandel kaster sig over larver og buffaloorme

Insekter med en historie er det nye sort

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter