FødevareWatch

Detailhandel kaster sig over larver og buffaloorme

Irmas ekperimenterende, nye butik i hjertet af København har nu proteinrige insekter i frysedisken. Flere supermarkeder tænker i samme baner.

Genrefoto | Foto: Per Folkver

Samtidig med, at de danske supermarkeder over en bred front sætter alle kræfter ind på at sætte lokale varer på hylderne, begynder flere detailkæder nu også at tænke i eksotiske produkter fra fjerne himmelstrøg.

Det skriver Politiken.dk med henvisning til, at Irmas flagskib på Axelborg i København nu tilbyder kunderne græshopper, larver, melorme og buffaloorme. Insekterne skal være med til at understrege, at disse insekter er bæredygtige fødevarer, der er rige på proteiner.

Også Salling Super i Aarhus er ifølge Politiken på vej med lignende produkter, og leverandøren Kalu A/S, der importerer insekterne fra Belgien, fortæller, at flere supermarkeder ”viser interesse for insekterne”.

”Irma Axelborg er de første til at sælge insekterne. Vi køber dem fra Belgien, hvor de bliver pakket. Og i Belgien er det ret udbredt at spise insekter. Men der går nok noget tid, før det bliver udbredt i Danmark«, siger direktør René Lüders til Politiken.dk.

FødevareWatch skrev i efteråret 2014 om det seneste regnskab fra Kalu A/S. Fødevarehandelsfirmaet har base i Kødbyen i København og kom ud af det seneste regnskabsår med det laveste resultat i en årrække – men fortsat med et plus på bundlinjen. Regnskabet for 2013/14 blev afsluttet 30. april 2014.

Kalus kerneområder omfatter ifølge selskabets oplysninger et bredt sortiment af bl.a. lam, vildt og eksotisk vildt, okse- og svinekød , charcuteri, trøfler, frostspecialiteter, tørvarer, olier, eddiker samt gård- og mejerioste.  Der er dog særlig fokus på fjerkræ og vildt. Virksomheden, der blev etableret med to medarbejdere i 1989, har i dag cirka 25 medarbejdere.

Årets resultat efter skat var på 53.055 kr. mod 1.005.180 kr. i forrige regnskabsår.

FødevareWatch har også tidligere skrevet om netop den tiltagende fokus på både insekter og andre nye typer fødevarer som for eksempel alger. Det kan du læse mere om her

Her er den største fødevaretrend i 2015

Kødbyen-firma må notere tilbagegang

Kan larveburgere blive det næste madhit?

Proteinbar af insektmos med stort potentiale

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier