FødevareWatch

Medie: Drikkevaregiganter vil shoppe græsk yoghurt

Både PepsiCo og Coca-Cola har tilsyneladende vist interesse i at købe aktier i en amerikansk producent af græsk yoghurt. Sidstnævnte kan dog allerede have trukket følehornene til sig igen.

Foto: Mark Lennihan/AP/POLFOTO/arkiv

Den amerikanske yoghurt-producent Chobani, der især er kendt for sin græsk-inspirerede yoghurt af samme navn, kan muligvis være på vej til at blive delejet af en stor hjemlig aktør.

Unavngivne kilder har til nyhedsbureauet Reuters sagt, at både PepsiCo og Coca-Cola er interesserede i at opkøbe en andel i selskabet i en handel, der kan give Chobani en markedsværdi på 3 mia. dollars.

Ifølge kilderne skulle Chobani være interesseret i at skille sig af med en andel på mellem 10 og 20 pct. af sine aktier, da man er på udkig efter en strategisk investor, der samtidig skal være med til at udvide selskabets forsyningskæde, distribution, produktion og geografiske rækkevidde.

Reuters skrev dog allerede få dage senere, at unavngivne kilder – det vides ikke, om det er de samme – melder, at Coca-Cola allerede har droppet forhandlingerne om aktieopkøbet igen. Men det betyder ikke nødvendigvis, at PepsiCo har vundet slaget.

Nyhedsbureauet mener således også at vide, at andre selskaber, som blandt andet producenten af økologiske fødevarer WhiteWave Foods, har vist interesse i aktieopkøbet.

Avis: Coca-Cola i spil som Rynkeby-køber

Arla afviser: Vi har ikke forhandlet med Coca-Cola

PepsiCo udvider samarbejde med SodaStream

Coca-Cola kredser om økologisk juiceopkøb

Coca-Cola vil genskabe mælk

Chr. Hansen: Græsk youghurt nyder godt af probiotikaforbud

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier