Burger King køber op i Europa

Den amerikanske fastfood-kæde Burger King haler ind på konkurrenten Mcdonald’s på et vigtigt europæisk marked takket være et nyt opkøb.
Foto: POLFOTO
Foto: POLFOTO

Amerikanske Burger King har opkøbt en belgisk-baseret rival, hvilket gør koncernen til den næststørste fastfood-aktør på et andet europæisk marked kun overgået af landsmændene fra McDonald’s.

Det skriver Bloomberg.

Burger Kings lokale afdeling vil således overtage fastfood-kæden Quick, som har 509 restauranter i Belgien, Luxemburg og Frankrig, fra kapitalfonden bag selskabet. Købsprisen er ikke oplyst.

Det er især på det franske marked, at den amerikanske koncern vil kunne drage nytte af det nye opkøb.

Burger King vendte tilbage til Frankrig i december 2012 efter en pause på mere end 15 år. Og i løbet af den periode havde konkurrenten McDonald’s sat sig tungt på det vigtige europæiske marked, skriver Bloomberg.

McDonald’s har på nuværende tidspunkt mere end 1.200 restauranter i Frankrig mod Burger Kings blot 26. Men med opkøbet af Quick vil Burger King øge sin tilstedeværelse i landet betydeligt og blive den næststørste aktør der. Quick omsatte sidste år for samlet 1 mia. euro (7,46 mia. kr.).

Burger King udvider i Danmark

Burger King vil lave burger sammen med ærkerivalen

Burger King-fusion udløser fyringsrunder

Burger King overtager canadisk restaurantkæde

Burger King overgår forventningerne

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs ogsåFoto: Pr

Danforel kæmper sig ud af barsk periode

For abonnenter