FødevareWatch

Burger King køber op i Europa

Den amerikanske fastfood-kæde Burger King haler ind på konkurrenten Mcdonald’s på et vigtigt europæisk marked takket være et nyt opkøb.

Foto: POLFOTO

Amerikanske Burger King har opkøbt en belgisk-baseret rival, hvilket gør koncernen til den næststørste fastfood-aktør på et andet europæisk marked kun overgået af landsmændene fra McDonald’s.

Det skriver Bloomberg.

Burger Kings lokale afdeling vil således overtage fastfood-kæden Quick, som har 509 restauranter i Belgien, Luxemburg og Frankrig, fra kapitalfonden bag selskabet. Købsprisen er ikke oplyst.

Det er især på det franske marked, at den amerikanske koncern vil kunne drage nytte af det nye opkøb.

Burger King vendte tilbage til Frankrig i december 2012 efter en pause på mere end 15 år. Og i løbet af den periode havde konkurrenten McDonald’s sat sig tungt på det vigtige europæiske marked, skriver Bloomberg.

McDonald’s har på nuværende tidspunkt mere end 1.200 restauranter i Frankrig mod Burger Kings blot 26. Men med opkøbet af Quick vil Burger King øge sin tilstedeværelse i landet betydeligt og blive den næststørste aktør der. Quick omsatte sidste år for samlet 1 mia. euro (7,46 mia. kr.).

Burger King udvider i Danmark

Burger King vil lave burger sammen med ærkerivalen

Burger King-fusion udløser fyringsrunder

Burger King overtager canadisk restaurantkæde

Burger King overgår forventningerne

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Miljøminister klar til stramme krav til klimadokumentation

Mens EU er på vej med krav om satellit- og GPS-dokumentation på en række fødevarer, der skal mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til FødevareWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier