FødevareWatch

Burger King vil lave burger sammen med ærkerivalen

Det lyder vanvittigt, men den er god nok. Burger King opfordrer McDonald’s til at indgå et samarbejde om at lave en fælles burger.

Foto: Ilan Brender/POLFOTO/arkiv

Står det til Burger King, så skal man sammen med McDonald’s lave en burger, kaldet Mcwhopper.

Årsagen er fredsdagen den 21. september, og Burger King foreslår, at man laver og sælger burgeren i Atlanta, og at den skal bestå af seks ingredienser, som McDonald’s er kendt for og seks ingredienser, som Burger King er kendt for. Og ingredienserne skal være de to kæders mest kendte burgere, nemlig BigMac'en og Whopperen.

Kære Burger King. Inspiration for en god sag. God idé. Vi elsker intentionen, men tænker, at vores to brands kan gøre noget større sammen"

Steve Easterbrooke, adm. direktør, McDonald's i et tweet
Valget af Atlanta som salgsby skyldes, at Burger King har hovedsæde i Miami, USA, mens McDonald’s har hovedsæde i Chicago USA. Atlanta ligger midtimellem de to byer.

Og noget tyder på, at McDonald’s ikke er helt afvisende. I hvert fald ikke, når det handler om at samarbejde, men om det lige bliver omkring McWhopper er nok tvivlsomt.

"Kære Burger King. Inspiration for en god sag. God idé. Vi elsker intentionen, men tænker, at vores to brands kan gøre noget større sammen for at gøre en forskel. Vi er forpligtede til at skabe opmærksomhed om relevante emner – måske vi en dag skal samarbejde om et seriøst og meningsfuldt emne på verdensplan. Lad os hver dag erkende, at der kun er en venlig virksomhedskonkurrence imellem os og helt sikkert ikke de usammenlignelige omstændigheder med reel smerte og lidelse, som der optræder i krig. Vi tales ved," skriver McDonald’s på Twitter i en opdatering, der er signeret Steve (EasterBrooke, red.), McDonald’s adm. dirketør.

”Ps. Et simpelt telefonopkald kan gøre det næste gang,” skriver McDonald’s på Twitter.

Burger King har som led i deres PR-stunt lavet en hjemmeside, der i detaljer forklarer, hvorfor man mener, at en fælles burger er en oplagt idé. Du kan læse meget mere om det her.

Burger King-fusion udløser fyringsrunder

Burger King overtager canadisk restaurantkæde

Burger King overgår forventningerne

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier