FødevareWatch

Fragtpriser gør onlinehandel til minusforretning

Det er for dyrt at fragte de fødevarer, som blandt andet Nemlig.com, Irma.dk og Osuma.dk sælger til danske kunder, og derfor bliver det ifølge professor svært for koncernerne at få plus på bundlinjen.

Foto: POLFOTO

Med leveringspriser på alt mellem ni og 59 kr. er fragten er alt for dyr i forhold til den volumen, som onlinebutikker som Nemlig.com, Irma.dk, Iposen.dk og Osuma.dk arbejder med. Derfor kommer der ifølge professor ved CBS, Niels Kornum til at gå lang tid, før de enkelte spillere kommer til at hive et overskud hjem, skriver Børsen.

"Det er fragten, der er problemet. Og butikkerne kan ikke skabe sig skalafordele på transporten, fordi dagligvarebutikkerne på nettet skal levere ud til hver enkelt kunde," siger han til Børsen.

Niels Kornum lavede i årene 2001-2004 en undersøgelse af markedet for online-handel på nettet, der fastslog, at man skulle have en omsætning på omkring en halv mia. kr. og enkeltleveringer med en gennemsnitsstørrelse på 800 kr., hvis der skulle være positiv økonomi i det for butikerne. I dag vil det ifølge professoren kræve en endnu større omsætning.

Svært at tjene penge på onlinemad

Online-selskaber kæmper om at levere mad til danskerne

Nemlig-investor smider 165 mio i svensk nethandel

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier