FødevareWatch

JBS-direktør: Opkøb er i vores DNA

Den brasilianske kødkæmpe JBS SA er langt fra færdig med at købe op til trods for et par markante handler i den seneste tid. Europas svinekødsmarked er i sigtekornet.

Foto: JBS/PR

Verdens største kødproducent, brasilianske JBS SA, pakker ikke pengepungen væk til trods for et par markante opkøb i den seneste tid. Det siger selskabets topchef Wesley Batista ifølge Reuters til det brasilianske erhvervsmedie Valor Economico.

I løbet af sommeren annoncerede den brasilianske storkoncern, at man vil overtage svinekødsforretningen fra amerikanske Cargill for 10 mia. kroner, mens man umiddelbart inden havde annonceret et opkøb af den britiske fjerkræproducent Moy Park for nogenlunde samme beløb.

Selskabet kigger fortsat mod Europa i sin søgen efter nye opkøb, og det vil især være inden for segmentet for emballerede fødevarer, at man vil vise interesse. Det siger Wesley Batista til Valor, og tilføjer, at opkøb ligger i storkoncernens DNA.

Ifølge topchefen kan opkøbet af Moy Park, som tidligere tilhørte den hjemlige rival Marfrig Global Foods, fungere som et brohoved ind i Europa, hvor især store lande som Frankrig, Spanien og Italien er i søgelyset.

”Moy Park er fundamentet, hvorfra vi kan bygge en større platform, og det er vores hensigt,” siger Wesley Batista og tilføjer:

”Moy Park har ikke nogen svinekødsforretning, så det vil give mening at gå ind på svineområdet med tiden.”

Dermed er der altså lagt op til øget konkurrence i den europæiske svinekødsektor i fremtiden. Amerikanske Smithfield Foods og dennes ejer, kinesiske WH Group, har også tidligere meldt ud, at man går efter at udvide forretningen i Europa.

Wesley Batista fastslår dog, at man ikke overveje at udvide sin forretning for oksekød til Europa, ligesom man ikke på nuværende tidspunkt kigger mod de asiatiske markeder.

Verdens største kødkoncern ændrer struktur

JBS køber op for 10 mia kr

Verdens største kødproducent køber op i Europa

Verdens største kødkoncern fordobler bundlinjen

Kinesisk kødkoncern kigger mod Europa efter frasalg

Vion kan blive kinesisk brohoved ind i EU

Smithfield øger sit fokus på innovation

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier