Verdens største kødproducent køber op i Europa

Brasilianske JBS SA opkøber en hjemlig konkurrents britiske forretning for et markant milliardbeløb. Dermed fortsætter det tidligere lille slagteriselskab sin rejse mod at blive en global fødevarekoncern.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Den brasilianske storkoncern JBS SA har indgået en aftale om at opkøbe det britiske selskab Moy Park fra konkurrenten Marfrig Global Foods for 1,5 mia. dollars (9,95 mia. kr.). Det skriver Marfrig i en pressemeddelelse.

Med opkøbet fortsætter JBS, der er verdens største producent af kød samlet set, sin udvidelse i Europa og sin rejse mod at blive ”en global fødevarekoncern”, skriver Bloomberg i forbindelse med nyheden.

Koncernen startede for godt 50 år siden som en lille slagterivirksomhed med fokus på oksekød, men siden er man blevet til en kæmpekoncern med næsten 150.000 ansatte, mere end 300 produktionsfaciliteter verden over og en årlig omsætning på næsten 50 mia. dollars.

Koncernen satser nu på både fjerkræ, svinekød og oksekød og biprodukter herfra, og den har ifølge Bloomberg brugt mere end 7 mia. dollars på opkøb uden for hjemlandet siden 2007 – især i USA. Man købte blandt andet Smithfield Foods’ oksekødsforretning i 2008, og sidste år lukkede koncernen en aftale om at overtage Tyson Foods’ fjerkræforretninger i Brasilien og Mexico.

Marfrig Global Foods, som også er blandt de største fødevareaktører i Brasilien og blandt andet leverer kød til McDonald’s og Burger King, har længe kigget på mulighederne for at skille sig af med forretningsdele. Her har en børsnotering af Moy Park, der primært opererer i fjerkrækategorien, været nævnt som mulighed, skriver Bloomberg.

Med frasalget af den britiske forretning til konkurrenten, er det dog ikke længere strengt nødvendigt for Marfrig at gå ud og frasælge eller børsnotere andre forretningsdele, siger selskabet.

Verdens største kødkoncern fordobler bundlinjen

Kødkæmpe køber fjerkræ-forretning fra konkurrent

Danish Crown-rival køber op i Australien

Brasiliansk gigant vokser næsten 50 pct på driften

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også