Sainsbury’s vil gøre britisk by til testcenter for madspild

Den britiske supermarkedskæde Sainsbury's er klar med et forsøg til 10 mio. pund, der skal stoppe madspild. Det eneste, kæden mangler, er en by, der vil være forsøgskanin.
Foto: Sainsbury's/PR
Foto: Sainsbury's/PR

Ligesom herhjemme er der i Storbritannien stort fokus på madspild, og derfor har detailkæden Sainsbury’s lanceret projektet ”Waste Less, Save More”, der frit oversat betyder ”spild mindre, spar mere”.

Det skriver netmediet The Grocer.

Projektet går ud på at lave et forsøg til 10 mio. pund, hvor en hel by fra 2016 bliver centrum for innovation, der mindsker madspild i hjemmene.

”Ved at investere markant på det her område, viser vi virkelig, hvor store ambitioner vi har,” siger Sainsbury’s adm. direktør, Mike Coupe, ifølge The Grocer.

Prøv FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Sainsbury’s mangler nu blot at finde en by, der vil agere forsøgskanin. Eneste krav er, at byen skal have imellem 15.000 og 300.000 indbyggere og en Sainsbury’s butik i nærheden.

Madspild i britiske hjem betyder, at syv mio. ton mad og drikke hvert år går til spilde, og en gennemsnitlig familie smider hvert år mad væk til en værdi af 700 pund. I alt er der et madspild på 15 mio. ton om året, så husstande står altså for knap halvdelen.

Konkurrents nedtur løfter Sainsbury's plads i hierarkiet

Britisk priskrig rammer de små producenter

Sainsbury's-skifte kan skabe domino-effekt

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også