Britisk priskrig rammer de små producenter

Supermarkedernes prisnedsættelser går hårdt udover flere og flere mindre og mellemstore leverandører, der kæmper med økonomiske problemer, viser ny analyse.
Foto: Sainsbury's/PR
Foto: Sainsbury's/PR

Den benhårde priskrig på det britiske detailmarked rammer nu de mindre producenter.

The Guardian skriver, at et stigende antal producenter og landmænd er havnet i økonomiske problemer som følge af det seneste års prisnedsættelser i supermarkederne.

En undersøgelse fra konkursadvokaten Begbies Traynor viser, at omkring 1.600 små og mellemstore leverandører i øjeblikket er i fare for at gå konkurs, hvilket er en stigning på 54 pct. i forhold til sidste år.

Og hvad værre er for producenterne, så vurderer virksomheden, at det lave prisniveau er kommet for at blive.

"Desværre ser detailmarkedet ud til at blive endnu mere dystert for de mindre britiske fødevareleverandører, som må se den barske realitet i øjnene, at prisnedsættelser ikke kun er en kortvarig pine, men derimod er kommet for at blive," hedder det i rapporten.

De fire store britiske detailkæder – Tesco, Sainsbury’s, Asda og Morrisons – har alle sænket deres priser markant i et forsøg på at tage kampen op mod Aldi og Lidl, der har vundet betydelige markedsandele de seneste år.

Det har ført til et stadig mere anspændt forhold mellem detailkæderne og producenterne, der føler, at de betaler priserne for supermarkedernes faldende omsætning.

Af samme grund har interesseorganisationen National Farmers Union for nylig udsendt et charter, hvor man forsøger at forpligte kæderne til at købe mere lokalt og behandle deres leverandører bedre. Indtil videre er det dog kun Aldi, der har skrevet under.

Aldi forpligter sig til at købe lokalt

Sainsbury's-skifte kan skabe domino-effekt

Mistede én detailkunde - lukker fabrikker og fyrer 900

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også