Sainsbury's-skifte kan skabe domino-effekt

Detailkæden Sainsbury's beslutningen om at skifte sin leverandør af laks efter mange år kan have vidtrækkende konsekvenser, siger kilder til et branchemedie.
Foto: Sainsbury's/PR
Foto: Sainsbury's/PR

For få dage siden annoncerede den britiske detailkæde Sainsbury's, at man fra november vil skifte sin mangeårige leverandør af frisk og røgte laks, Young’s Seafood, ud med norske Marine Harvest. Og det er en beslutning, der giver genlyd i branchen.

Det skriver fiskerimediet Undercurrent News.

Skiftet kommer nemlig på et tidspunkt, hvor de store britiske detailkæder er under pres fra discountrivaler fra udlandet. Det betyder, at man ser en stor udskiftning i kontrakter på levering af blandt andet fisk og skaldyr, og her kan det seneste skifte for alvor sætte gang i tingene.

"Jeg tror, der vel være en masse skifter efter det her. En domino-effekt," siger en unavngiven direktør for et britisk laksefirma til Undercurrent News.

Og det syn på sagen bakkes overfor fiskerimediet op af en anden unavngiven industriperson.

Udover discountsupermarkeders indtog i Storbritannien skyldes den store udskiftning i kontrakter, som altså forventes at fortsætte, også overproduktion.

260 nye jobs i Marine Harvest efter Sainsbury’s-kontrakt

Opsigtsvækkende lakseudskiftning i britisk detailkæde

Sainsbury's trodser intensiv priskrig

Røde tal i Sainsbury’s

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Selskabet har i årsrapporten angivet bemærkningen ”going concern” som følge af den forværrede økonomiske situation i selskabet. | Foto: Casper Dalhoff

Skanderborg Bryghus taber fortsat millioner

For abonnenter