260 nye jobs i Marine Harvest efter Sainsbury’s-kontrakt

Norske Marine Harvest skal fremover levere laks til alle Sainsbury’s-forretninger i Storbritannien, og det fører til en markant forøgelse af koncernens britiske arbejdsstyrke.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Tidligere på ugen blev det efter længere tids rygter officielt bekræftet, at den britiske detailkæde Sainsbury’s vil skifte sin leverandør af frisk og røget laks til alle kædens butikker.

Det har i flere år været en opgave der tilfaldt skotske Young’s Seafood, men fremover vil Storbritanniens næststørste supermarkedskæde i stedet sætte sin lid til Marine Harvest.

Det vil ifølge BBC få den norske storkoncern til at øge sin arbejdsstyrke i Storbritannien markant i løbet af det kommende år.

Det britiske statsmedie skriver på sin hjemmeside, at Marine Harvest vil øge sin arbejdsstyrke ved en fabrik i byen Forsyth i den skotske region Fife fra de nuværende 90 ansatte til 350 ansatte i løbet af det kommende år. Det er altså en forøgelse på 260 og næsten en firdobling af arbejdsstyrken.

Fabrikken blev åbnet i 2014 og har hidtil været rettet mod produktion af produkter under den norske koncerns brand Harbour Salmon Co. Men selskabet forudser, at volumenerne vil femdoble på grund af aftalen med Sainsbury’s.

Marine Harvest vil tage over som leverandør af laks til den britiske detailkæde i november i år.

Opsigtsvækkende lakseudskiftning i britisk detailkæde

CostCo bekræfter norsk lakseomlægning

Chile vraget til fordel for norsk lakseindustri

Marine Harvest kigger mod nye opkøbsmål

Fusionsplaner i fiskeribranchen afbrudt

Marine Harvest sælger andel i tidligere Thorfisk-ejer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også