FødevareWatch

Marine Harvest kigger mod nye opkøbsmål

En storstilet fusion med chilenske Aquachile er gået i vasken for Marine Harvest, men den norske fiskerikæmpe kigger allerede mod nye opkøbsmuligheder, siger selskabets bestyrelsesformand.

Foto: Richard Drew/AP/POLFOTO/arkiv

Norske Marine Harvest og sydamerikanske Aquachile har siden januar haft planer om at fusionere, men selskaberne kunne ikke blive enige om en endelig aftale, og derfor blev planerne skrinlagt for få dage siden.

Den norske storkoncern har dog ikke ladet sig slå ud af oplevelsen, og man kigger allerede mod nye opkøbsmål i en branche, der har brug for konsolidering.

Det siger koncernens bestyrelsesformand Ole-Eirik Leroy til branchemediet Undercurrent News.

”Vi har nu færdiggjort denne proces (i forbindelse med den planlagte fusion med Aquachile, red.), men vi mener stadig, at der er behov for konsolidering i Chile, og vi er åbne overfor at diskutere mulighederne,” siger Ole-Eirik Leroy til mediet.

Bestyrelsesformanden fastlår samtidig, at den fejlslagne fusion med Aquachile helt sikkert er lagt i graven, og der var en lang række faktorer, der lå til grund for den udvikling.

Endelig påpeger han, at man nu vil fokusere endnu mere på at sikre væksten i sin nuværende forretning og integrere et andet chilensk selskab, Pescanova, som man opkøbte sidste år for 125 mio. dollars (825 mio. kr.)

Marine Harvest indgår i chilensk fusion

Fusionsplaner i fiskeribranchen afbrudt

Marine Harvest taber pusten i Chile

Marine Harvest er klar til at skære i norsk produktion

Marine Harvest sælger andel i tidligere Thorfisk-ejer

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier