FødevareWatch

Marine Harvest taber pusten i Chile

Norske Marine Harvest tabte millioner på omsætningen på det chilenske marked i første kvartal af regnskabsåret.

Foto: Colourbox

Det norske fiskeselskab Marine Harvest tabte 100 mio. norske kroner i omsætning i første kvartal på det chilenske marked.

Det skriver undercurrentnews.com.

Resultaterne fra den chilenske forretning er påvirket af en ekstraordinær stor dødelighedsprocent blandt fiskene. Som følge af den forventede fusion mellem Marine Harvest Chile og Aqua Marine Harvest rapporterer koncernen nu resultaterne fra den chilenske enhed separat fra resten, og derfor forventes omsætningstabet ikke at have indflydelse på koncernens driftsresultat.

Marine Harvest Chile landede 16.000 ton fisk i kvartalet.

I forbindelse med regnskabet for fjerde kvartal 2014, meddelte Marine Harvest, at man foruden den chilenske afdeling forventer at lande 83.000 ton laks i første kvartal 2015.

Gruppens driftsresultat var ca. 910 mio. NOK i første kvartal mod 1.090 mio. i samme periode i 2014.

Så sent som sidst i marts, fik Marine Harvest og en række andre norske fiskeselskaber en mindre behagelig melding fra Nordea, som sænkede sine forventninger til sektorens indtjening i 2015.

Marine Harvest fik sænket sit kursmål med 18 pct. af Nordea, der blandt andet påpeger, at fiskepriserne i første kvartal er nede med 20 pct. i lokal valuta i forhold til 2014, mens der har været en fangstvækst på 8-9 pct. Det er blandt andet en svækket russisk efterspørgsel, der påvirker negativt.

Desuden påpeger den nordiske storbank, at udgifterne i den norske fiskeindustri er i "udbrud". Nordea har sænket forventningerne til fiskeselskabernes indtjening i 2015 med 16-22 pct.

Fiskerikoncern stærkt tilbage fra olieskandale

Norsk fiskesektor presset på aktiemarkedet

Chile vraget til fordel for norsk lakseindustri

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier