Chile vraget til fordel for norsk lakseindustri

Den store amerikanske detailkæde Costco vil have laks uden antibiotika på hylderne, og det koster en række chilenske lakseproducenter, der må se store ordre gå til norske kolleger i stedet.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
AF JØRGEN RUDBECK

Der skal i fremtiden være mindre antibiotika i laksene, og så skal de være billigere.

Det er hovedårsagerne til, at den amerikanske detailkæde Costco i fremtiden skruer voldsomt ned for lakseimporten fra Chile, og stedet henlægger hovedparten af ordrerne til norske konkurrenter, skriver UndercurrentNews.com.

I alt drejer det sig angiveligt om at cirka to-tredjedele af de omkring 300 ton, som hidtil er blevet sendt fra Chile USA om ugen nu i stedet skal fanges og sendes fra Norge.

Ifølge hjemmesiden står store norske laksespillere som Marine Harvest, Leroy Seafood Group og Salmar bedst til at vinde de store ordrer, som prismæssigt kan blive en halvlunken affære.

De norske aktører er efter importstop fra Rusland og et nyligt kinesisk importforbud kommet under pres, og derfor forventes det, at amerikanerne kan få laksen billig i Norge sammenlignet med de chilenske priser.

Marine Harvest, der er verdens største producent af laks, vil ifølge UndercurrentNews.com komme til at spille en stor rolle, men fra Chile er erfaringen, at Costco ønsker at sprede risikoen og have flere leverandører, og det samme billede vil nok sig gældende i Norge.

Familieejet laksefirma lander stort overskud

Forsinkelse har kostet Danish Salmon millioner

Nye fiskeben skal vende Kattegat Seafood

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også