FødevareWatch

Chile vraget til fordel for norsk lakseindustri

Den store amerikanske detailkæde Costco vil have laks uden antibiotika på hylderne, og det koster en række chilenske lakseproducenter, der må se store ordre gå til norske kolleger i stedet.

Foto: Colourbox

Der skal i fremtiden være mindre antibiotika i laksene, og så skal de være billigere.

Det er hovedårsagerne til, at den amerikanske detailkæde Costco i fremtiden skruer voldsomt ned for lakseimporten fra Chile, og stedet henlægger hovedparten af ordrerne til norske konkurrenter, skriver UndercurrentNews.com.

I alt drejer det sig angiveligt om at cirka to-tredjedele af de omkring 300 ton, som hidtil er blevet sendt fra Chile USA om ugen nu i stedet skal fanges og sendes fra Norge.

Ifølge hjemmesiden står store norske laksespillere som Marine Harvest, Leroy Seafood Group og Salmar bedst til at vinde de store ordrer, som prismæssigt kan blive en halvlunken affære.

De norske aktører er efter importstop fra Rusland og et nyligt kinesisk importforbud kommet under pres, og derfor forventes det, at amerikanerne kan få laksen billig i Norge sammenlignet med de chilenske priser.

Marine Harvest, der er verdens største producent af laks, vil ifølge UndercurrentNews.com komme til at spille en stor rolle, men fra Chile er erfaringen, at Costco ønsker at sprede risikoen og have flere leverandører, og det samme billede vil nok sig gældende i Norge.

Familieejet laksefirma lander stort overskud

Forsinkelse har kostet Danish Salmon millioner

Nye fiskeben skal vende Kattegat Seafood

Mere fra FødevareWatch

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

VALG 2022: Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier