FødevareWatch

Marine Harvest er klar til at skære i norsk produktion

Den norske lakseproducent er klar til at skære i sin hjemlige produktion, hvis det viser sig nødvendigt på grund af de omfattende sygdomsproblemer, der plager industrien.

Havbrug ud for Thorshavn, Færøerne. | Foto: Thomas Borberg/ritzau

Marine Harvest er parat til at skære i sin lakseproduktion, hvis de sygdomsproblemer, der plager industrien, fortsætter.

Det skriver Undercurrent News.

Lakseproducenterne er især hårdt ramt af lakselus, der breder sig i opdræt over hele verden, og som i flere tilfælde er resistente over for medicin.

Derfor kan det blive nødvendigt at reducere produktionen, vurderer Ole Eirik Leroy, bestyrelsesformand i Marine Harvest, der er en af verdens største lakseproducenter.

”Vi har gjort det (reduceret produktionen, red.) i Canada, Chile, Irland og Skotland. Vi er helt sikkert klar til også at gøre det i Norge,” siger han og påpeger, at virksomheden ikke vil vokse for enhver pris.

”Vi er i den her branche for at skabe en bæredygtig forretning, og derfor bliver vi nødt til at opføre os ansvarligt på den korte bane,” tilføjer han.

Marine Harvest er i øjeblikket involveret i en række projekter, der forsøger at komme problemet til livs, og formanden forventer, at en løsning vil være på plads inden for de næste ti år.

Laksemilliardær leverer rekordresultat

Marine Harvest halverer bundlinjen trods stor salgsvækst

Politisk krisemøde efter stor norsk lakseflugt

Lakseselskaber er i hård modstrøm

Marine Harvest indgår i chilensk fusion

Firma tilbyder dusør for undslupne laks

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier