FødevareWatch

Aldi forpligter sig til at købe lokalt

Den tyske discountkæde har skrevet under på en aftale med de britiske landmænd, der forpligter den til at købere mere lokal frugt og grønt og behandle leverandørerne bedre.

Foto: Marc Tirl/picture-alliance/dpa/AP

Som den første kæde i Storbritannien har Aldi skrevet under på et nationalt charter, der skal forbedre det anstrengte forhold mellem dagligvarehandlen og de britiske leverandører.

The Guardian skriver, at den tyske discountkæde netop har tilsluttet sig et initiativ fra sammenslutningen National Farmers Union, der blandt andet forpligter kæden til at købe mere lokalt frugt og grønt.

Aftalen indebærer desuden, at kæden fremover skal behandle leverandørerne bedre. Det betyder, at det er slut med kontrakter, hvor landmændene får bøder, hvis ikke produktet sælger som forventet, eller hvis de misser en levering.

De unfair kontrakter har været under heftig debat den seneste tid, efter at det er kommet frem, at producenterne årligt mister millioner af kroner, fordi der er indlagt en række strafafgifter i deres kontrakter med detailkæderne.

National Farmers Union fortæller til The Guardian, at man er i forhandlinger med Tesco om en underskrift, og at man forventer, at flere kæder vil bakke op om resolutionen i den nærmeste fremtid.

Tescos ansatte kan få salgsbonus

Sainsbury's trodser intensiv priskrig

Nu er Aldi Storbritanniens sjette største detailkæde

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier