FødevareWatch

Honning fra Fyn kåret til verdens bedste

En fynsk biavler har vundet prisen for verdens bedste honning ved biavlernes verdenskongres i Sydkorea.

Foto: Colourbox

De fynske biavlere Lars Fischer og Zofuz Knudsen har sikret sig en førsteplads i kategorien fast honning og en andenplads i kategorien flydende honning ved biavlernes verdenskongres Apimondia i Sydkorea. Det skriver Danmarks Biavlerforening i en pressemeddelelse.

Der deltager 115 lande i konkurrencen, og honningerne bliver bedømt af et internationalt dommerpanel, der kigger på smag, udseende og konsistens.

"Vi elsker vores Honning fra Odense. Den smager fantastisk. Vi vil vil gerne sige tak til Odense Kommune og alle haveejerne, for alle de træer og blomster, der er plantet til vores bier" siger Lars Fischer og Zofuz Knudsen i pressemeddelelsen.

De to biavlere løb sidste år titlen som bedste honning ved International FOOD Contest i Herning.

Danmarks Biavlerforening glæder sig også over sejren.

"Danske biavlere laver et virkeligt godt håndværk og har tradition for at drive biavl efter skånsomme metoder. Når bierne får adgang til arealer med en rig blomstring gennem hele sæsonen, kan vi i Danmark producere noget af verdens bedste honning." fortæller Rune Havgaard Sørensen, sekretariatsleder i Danmarks Biavlerforening.

Ved konkurrencen opnåede den sønderjyske virksomhed Swienty, der forhandler materiel til biavl, også en tredjeplads i konkurrencen for innovation. Prisen fik de for et nyt apparat, til måling af varroamider. Denne er udarbejdet i samarbejde med biavleren Tonny Tychsen, og skal gøre det nemmere for biavlere at holde angreb fra varroamider nede.

Ny portal skal sælge danske luksusvarer i Japan

Eksport skal være honningfirmas hovedfokus

Ny model skal fremme økologisk biavl

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier