FødevareWatch

Nestlé får lang næse i KitKat-dom

Den schweiziske fødevarekoncern har fået et endegyldigt nej i sit forsøg på at beskytte formen på den populære chokoladebar KitKat.

Foto: Nestlé/PR

Nestlé kan ikke tage patent på den særlige form på KitKat.

Det står klart efter, at den Den Europæiske Domstol har afvist den schweiziske fødevarekoncerns forsøg på at beskytte formen på den velkendte chokoladebar, skriver The Guardian.

Udfaldet af dommen var ventet, da den europæiske generaladvokat anbefalede domstolen at afvise sagen tilbage i juni. Domstolen følger som regel generaladvokatens anbefalinger, og derfor var det så godt som sikkert, at Nestlé ville få et nej.

Sagen har stået på siden 2010, hvor Nestlé forsøgte at sikre sig eneret til at producere KitKat. Det blokerede rivalen Cadbury's imidlertid for, og efter længere tids tovtrækkeri endte striden i det europæiske retssystem.

Den engelske Højesteret skal nu afgøre, om den vil følge onsdagens dom og dermed åbne for, at chokoladeproducenter kan sende deres efterligninger af KitKat på markedet. Den britiske varemærkestyrelse har dog tidligere afvist en anmodning fra Nestlé.

Dommen i sagen mellem Nestlé og Cadbury's kommer i kølvandet på en lignende tvist herhjemme. Her har Kims og Taffel siden nytår ligget i konflikt om retten til at producere firkantede snackchips på det danske marked. En strid, der kulminerede foreløbigt, da Kims mandag valgte droppe sagen ved Sø- og Handelsretten.

Nestlé kan ikke beskytte KitKat-formen

Internationale storaktører fortsætter deres chokolade-krig

Kims opgiver slagsmål om retten til at sælge firkantede chips

Kims og Taffel i slagsmål om firkantede chips

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier