Nestlé får lang næse i KitKat-dom

Den schweiziske fødevarekoncern har fået et endegyldigt nej i sit forsøg på at beskytte formen på den populære chokoladebar KitKat.
Foto: Nestlé/PR
Foto: Nestlé/PR

Nestlé kan ikke tage patent på den særlige form på KitKat.

Det står klart efter, at den Den Europæiske Domstol har afvist den schweiziske fødevarekoncerns forsøg på at beskytte formen på den velkendte chokoladebar, skriver The Guardian.

Udfaldet af dommen var ventet, da den europæiske generaladvokat anbefalede domstolen at afvise sagen tilbage i juni. Domstolen følger som regel generaladvokatens anbefalinger, og derfor var det så godt som sikkert, at Nestlé ville få et nej.

Sagen har stået på siden 2010, hvor Nestlé forsøgte at sikre sig eneret til at producere KitKat. Det blokerede rivalen Cadbury's imidlertid for, og efter længere tids tovtrækkeri endte striden i det europæiske retssystem.

Den engelske Højesteret skal nu afgøre, om den vil følge onsdagens dom og dermed åbne for, at chokoladeproducenter kan sende deres efterligninger af KitKat på markedet. Den britiske varemærkestyrelse har dog tidligere afvist en anmodning fra Nestlé.

Dommen i sagen mellem Nestlé og Cadbury's kommer i kølvandet på en lignende tvist herhjemme. Her har Kims og Taffel siden nytår ligget i konflikt om retten til at producere firkantede snackchips på det danske marked. En strid, der kulminerede foreløbigt, da Kims mandag valgte droppe sagen ved Sø- og Handelsretten.

Nestlé kan ikke beskytte KitKat-formen

Internationale storaktører fortsætter deres chokolade-krig

Kims opgiver slagsmål om retten til at sælge firkantede chips

Kims og Taffel i slagsmål om firkantede chips

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også