FødevareWatch

Kellogg indgår joint venture med afrikansk Arla-partner

Den amerikanske storkoncern Kellogg har indgået en joint venture med et afrikansk selskab, der også samarbejder med Arla. Derudover køber man aktier for milliarder i et nigeriansk selskab.

Foto: John Raoux/AP/Ritzau Scanpix

Den amerikanske fødevarekoncern Kellogg Company, der oplever store salgsproblemer i hjemlandet, har ambitioner om at øge sin tilstedeværelse på det afrikanske kontinent. Derfor bruger man nu flere milliarder på at købe halvdelen af en nigeriansk fødevareleverandør, ligesom man indgår en joint venture med et andet afrikansk selskab. Det oplyser Kellogg i en pressemeddelelse.

Kellogg opretter en joint venture med selskabet Tolaram Africa Foods rettet mod udvikling af snacks og morgenmadsprodukter til det vestafrikanske marked. Det er det samme selskab som Arla indgik en joint venture med i slutningen af august i Nigeria under navnet TG Arla Dairy Products LFTZ Entreprise.

Samtidig køber den amerikanske koncern en aktieandel på 50 pct. i Multipro, et salgs- og distributionsselskab, der opererer i Nigeria og Ghana. Prisen på det aktieopkøb lyder på 450 mio. dollars eller næsten 3 mia. kr. Transaktionen giver også Kellogg mulighed for på sigt at købe en andel i Tolaram Africa Foods.

”Som en region, der oplever eksplosiv vækst med en befolkning på næsten en milliard mennesker og en økonomi, som forventes at mere end fordoble i løbet af de kommende ti år, tilbyder Afrika syd for Sahara fantastiske muligheder for vores selskab,” udtaler Kelloggs bestyrelsesformand og adm. direktør John Bryant i meddelelsen og tilføjer:

”Tolaram Africa har opbygget en højst succesfuld forretning inden for forbrugerprodukter og er nu en af de største fødevarevirksomheder i Nigeria.”

Kellogg forventer, at aktieopkøbet i Multipro vil føre til et fald i indtjening per aktie på 0,01 dollar i årets tredje kvartal.

Arla indgår to afrikanske partnerskaber

Her er Arlas nye afrikanske partnere

Kellogg rider med på amerikansk natur-bølge

Kellogg leverer som ventet trods valutaknas

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier