FødevareWatch

Her er Arlas nye afrikanske partnere

Gennem de to nye joint ventures i Afrika skal Arla arbejde sammen med to meget forskellige partnere i to meget forskellige lande. FødevareWatch har talt med chefen for Arla i Afrika syd for Sahara.

En del af den mælkepulver, som skal pakkes om i både Nigeria og Senegal kommer fra danske Videbæk. FOTO: GREGERS TYCHO | Foto: GREGERS TYCHO/POLFOTO/ARKIV

Arla præsenterede mandag formiddag sine to nye partnerskaber i Nigeria og Senegal. De to joint ventures ligner på overfladen hinanden, men der er stor forskel på forretningsplanen i de to lande, fortæller Steen Hadsbjerg, chef for Arla i Afrika syd for Sahara.

"Senegal er en gammel fransk koloni, og man har en lidt anden kultur, end man har i blandt andet Nigeria. Det senegalesiske marked er mere udviklet end det nigerianske, og derfor regner vi også med, at vi hurtigere kan komme til den del, der handler om at bringe nogle af de europæiske mælkeprodukter ind på hylderne. Vi skal sikre os, at når vi går ind i det senegalesiske marked, så er det med en lidt mere nuanceret portfolio end i Nigeria. Derfor kan vi også godt forestille os, at vi hurtigere kan bringe nogle af de europæiske fødevarer ind, da man allerede har et marked for ost og smør, ligesom man også har et marked for UHT-mælk. Infrastrukturen er mere stabil og derfor kan man bringe kølevarer ind uden at få brudt kølekæden," forklarer han i et interview med FødevareWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier