FødevareWatch

Nu vil Google levere fødevarer

Teknologikæmpen Google tester et nyt initiativ, hvorigennem man vil levere friske fødevarer og andre dagligvarer til forbrugerne i to udvalgte amerikanske byer.

Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/POLFOTO/arkiv

Storkoncernen Google vil begynde at levere friske fødevarer og andre dagligvarer i to amerikanske byer på prøvebasis senere på året.

Det skriver Bloomberg.

Prøveprojektet fra Google vil køre i San Francisco og en anden endnu unavngiven by, siger Brian Elliot, der er direktør for Google Express, til nyhedsbureauet.

Google Express leverer allerede en række varer som tøj, legetøj og plejeprodukter til amerikanske forbrugere gennem samarbejder med en række forskellige selskaber, men det er første gang man slår sig på friske fødevarer. Google har lavet aftaler med detailgiganten CostCo og kæden Whole Foods Market, der fokuserer på økologiske fødevarer.

Ifølge nyhedsbureauet øger Google dermed konkurrencen med andre amerikanske aktører som Amazon.com og det relativt nystartede Instacart Inc. Amazon.com har i den seneste tid rullet sit koncept for levering af fødevarer, AmazonFresh, ud i en række amerikanske byer.

Markedet for onlinekøb af dagligvarer i USA er på 10,9 mia. dollars (73 mia. kr.) årligt, og det forventes at vokse med 9,6 pct. årligt frem mod 2019, skriver Bloomberg med henvisning til tal fra IbisWorld.

Dansk Supermarked satser stort på nethandel

Irmas netbutik bliver landsdækkende

Svært at tjene penge på onlinemad

Silicon Valley vil fremstille fremtidens mad

Butikker kopierer net-handlens våben

Nemlig.com har overhalet rivalerne indenom

Mere fra FødevareWatch

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

VALG 2022: Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier