FødevareWatch

Danmark styrer udenom stor europæisk salmonellasag

Mindst 14 lande og et større antal brands er del af en stor salmonella-sag, der for øjeblikket ruller gennem den europæiske chokoladeindustri. Danmark ser ud til at klare frisag.

Foto: Rune Pedersen/Polfoto/Arkiv

En chokoladevaffel fra Holland er omdrejningspunkt i den store salmonellasag, som har ramt en lang række chokoladebrands i Europa, skriver fødevaresitet Foodanddrinkeurope.com.

Vaflen, som har vist sig at indeholde salmonella, er blevet produceret i Holland, og solgt under en lang række brands som Consenza, Atkins, Dr Schär, Damhert Nutrition, Valeo Foods og Bakers Delight. Den problematiske vaffel er indtil videre blevet distribueret videre til så forskellige lande som Australien, Malta og Irland, og mindst 11 andre lande, skriver hjemmesiden.

Der er endnu ingen meldinger om sygdomstilfælde, men en lang række producenter og detailkæder som Tesco, Asda og Ika i Storbritannien har tilbagekaldt chokoladeprodukter, der kan linkes til den hollandske produktion.

I Norge har omkring 2000 pakninger ligget på hylderne hos Rema 1000, Ica og NorgesGruppen, og i Sverige har Ica tilbagekaldt et parti glutenfri chokoladebarer. Indtil videre er der ikke forlydender om, at der skulle være salmonellasmittet chokolade i danske butikker.

Vi tager stadig salmonella med hjem fra ferien

Chokolademesters danske kickoff trækker i langdrag

Johan Bülow: Sukkerafgiften bremser min virksomhed

Industrien kræver opgør med afgifter 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier