FødevareWatch

Studie: Grøntsager har gavnlig effekt mod diabetes

Forskere fra Aarhus Universitet har fundet stoffer i grøntsager, der kan modvirke type 2 diabetes.

Foto: POLFOTO

En række undersøgelser fra Aarhus Universitet viser, at grøntsager har en gavnlig effekt mod folkesygdommen type 2 diabetes, der på globalt plan bliver mere og mere udbredt. Det er blandt andet gulerødder, der indeholder bioaktive stoffer, som kan påvirke blodsukkerniveau og overvægt.     

Det skriver DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug i deres nyhedsbrev.

”Vores resultater viser, at der er potentiale for at udnytte bioaktive stoffer fra planter til at producere nye midler mod type 2 diabetes,” siger Niels Oksbjerg, seniorforsker fra Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet, til nyhedsbrevet.

Undersøgelsen viser yderligere, at fødevarer som rosenkål, grapefrugt, løg og æbler øger udskillelsen af insulin under akut og kronisk tilstand af forhøjet blodsukker.

Studie: Vin og chokolade kan beskytte mod diabetes

Kan ost beskytte mod diabetes?

Stor uenighed om dansk slikafgift

Overlæge: For let at tjene penge på at øge sukker og fedtindhold 

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier