Studie: Grøntsager har gavnlig effekt mod diabetes

En række undersøgelser fra Aarhus Universitet viser, at grøntsager har en gavnlig effekt mod folkesygdommen type 2 diabetes, der på globalt plan bliver mere og mere udbredt. Det er blandt andet gulerødder, der indeholder bioaktive stoffer, som kan påvirke blodsukkerniveau og overvægt.
Det skriver DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug i deres nyhedsbrev.
”Vores resultater viser, at der er potentiale for at udnytte bioaktive stoffer fra planter til at producere nye midler mod type 2 diabetes,” siger Niels Oksbjerg, seniorforsker fra Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet, til nyhedsbrevet.
Undersøgelsen viser yderligere, at fødevarer som rosenkål, grapefrugt, løg og æbler øger udskillelsen af insulin under akut og kronisk tilstand af forhøjet blodsukker.
Studie: Vin og chokolade kan beskytte mod diabetes
Kan ost beskytte mod diabetes?
Stor uenighed om dansk slikafgift
Overlæge: For let at tjene penge på at øge sukker og fedtindhold