Overlæge: For let at tjene penge på at øge sukker og fedtindhold

KRONIK: Hvad skal vi stille op med den drift til næringsstofsindtagelse, som har hjulpet mennesket gennem evolutionens kolde vintre og intermitterende fødeknaphed, men som nu bliver voldtaget af fødevareindustrien?
Foto: Colourbox/Arkiv
Foto: Colourbox/Arkiv
Af FILIP KRAG KNOP, overlæge, lektor, ph.d., leder af Center for Diabetesforskning, Gentofte Hospital

For et par uger siden fik jeg skæld ud af min femårige datter. Der var skrig og skrål i badeværelset, da vi skulle have børstet tænder. Far havde taget den almindelige tandpasta (som vi altid har brugt) og ikke den nye Colgate med de storsmilende og storøjede - nærmest flirtende - tegneseriefigurer på tuben. Skrig og skrål og hvordan kunne jeg tro, hun kunne tåle ”voksentandpasta”!? ”Mild smag” står der på tuben. Jeg smagte på den. Det var hvinende sødt med en gennemborende og utvetydig smag af slik; et mix af Jenka- og Huba Bubba-tyggegummismagene fra min barndom iblandet noget karamelagtigt.

Allerede abonnent?Log ind her

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr. Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

Med din prøveperiode får du:

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
  • Skal indeholde mindst 8 tegn samt tre af disse: Store bogstaver, små bogstaver, tal, symboler
    Skal indeholde mindst 2 tegn
    Skal indeholde mindst 2 tegn

    Få fuld adgang til dig og dine kollegaer

    Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

    Del artikel

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev

    Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

    Nyhedsbrevsvilkår

    Forsiden lige nu

    Læs også

    Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

    Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

    For abonnenter