Stor uenighed om dansk slikafgift

Stod det til Diabetesforeningen, skulle den danske slikafgift sættes i vejret i et forsøg på at bremse det stadigt voksende slikindtag. Fra politisk hold afvises det ønske fra flere sider.
Foto: Niels Hougaard
Foto: Niels Hougaard

På listen over de europæiske forbrugere med de sødeste tænder har danskerne kurs mod den førsteplads, som i dag indtages af Finland, og hver indbygger indtager i gennemsnit 8,18 kilo slik om året.

Det skriver Politiken.

Ifølge kritikere fra blandt andet Diabetesforeningen går der en næsten stram snor fra det store indtag til antallet af diabetes-ramte, men mens foreningen i et forsøg på at dæmme op for forbruget gerne ser afgifterne forhøjet, så er der fra poltisk hold en noget større skepsis, når talen falder på forhøjelse af slikafgifterne.

"Mange af os fylder slikskålen, når vi skal hygge os, og derfor mener jeg ikke, at det nytter at pege fingre. Hvis vi gerne vil have danskerne til at spise mindre slik, er forbud ikke veen frem. I stedet skal vi gøre det lettere at træffe de sunde valg og være bedre til at oplyse og gøre opmærksom på de sundere alternativer," skriver sundhedsminister Nick Hækkerup(S) til Politiken. Han bakkes op af Venstres Jan E. Jørgensen, der mener at punktafgiften på slik i forvejen er for høj, og at den derfor bør sættes yderligere ned for at komme illegal import og grænsehandel til livs.

Danskerne snart verdensmestre i slikspisning

Mejerigaarden trækker stikket på slikfirma

Grønt lys til Orklas baltiske opkøb

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Stifter Kaspar Basse startede Joe & The Juice for 20 år siden. | Foto: Gregers Tycho

Joe & The Juice er sat til salg