Venezuela smider føde- og drikkevareaktører på porten

Regeringen i det økonomisk pressede olieland Venezuela har beslaglagt en række lagerbygninger fra internationale føde- og drikkevareselskaber i en industripark, da området skal bruges til boliger til landets fattige.
Demonstranter er utilfredse med regeringens metoder | Foto: Fernando Llano/AP/POLFOTO
Demonstranter er utilfredse med regeringens metoder | Foto: Fernando Llano/AP/POLFOTO

Der er enorm mangel på en lang række basisvarer i det økonomisk pressede sydamerikanske land Venezuela, og situationen er for alvor ved at spidse til.

Senest har regeringstropper smidt selskaber som Nestlé og Pepsico ud af deres lejede lagerbygninger i hovedstaden Caracas, da man vil bygge boliger til landets fattige på grundene.

Det skriver Bloomberg.

Selskaberne har ifølge nyhedsbureauet fået to måneder til at pakke deres sydfrugter og forsvinde fra bygningerne i industriparken La Yaguara med alt deres udstyr, inden arbejdet med at bygge boliger til socialt udsatte begynder. Udover Nestlé og Pepsico holder også selskaber som amerikanske Cargill og mexicanske Coca-Cola Femsa til i den nu lukkede industripark.

Den socialistiske præsident i Venezuela, Nicolas Maduro, har i de seneste måneder for alvor rettet sigtekornet mod den private sektor, som får skylden for de nuværende problemer i landet. Landet, hvor hele økonomien er bundet op på eksport af olie, er nemlig faldet i en dyb recession i takt med at olieprisen er styrtdykket.

Det har medført en situation, hvor almindelige borgere ikke har råd til en lang række varer, hvis de da overhovedet kan finde disse på butikshylderne, og ifølge præsidenten og regeringen har private selskaber skabt den situation ved at tilbageholde varer.

Nicolas Maduro er ligesom sin forgænger, den afdøde Hugo Chavez, dybt afhængig af sin store vælgerskare af fattige og socialt udsatte borgere. Og det er ganske givet i det lys, at både beskyldningerne mod den private sektor og ønsket om at tilbyde flere boliger til denne gruppe mennesker skal ses.

Man står nemlig over for et nyt valg til kongressen sidst på året, og præsidenten og regeringens popularitet er faldet i takt med, at landet er sunket dybere ned i økonomisk recession.

Pommes frites-mangel breder sig

Coca-Cola overvejer mexicansk fremtid efter gidseltagning

ØK gennemfører salg af Plumrose

Starbucks og Pepsico indgår latinamerikansk samarbejde

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også