FødevareWatch

Amerikansk bacon-gigant satser stort på sous vide

Amerikanske Sugarcreek investerer 1,1 mia. kr. i en ny sous vide-fabrik. Planen er at tilberede kød, fisk, skaldyr og grøntsager.

Foto: Jan Dagø/ritzau/Arkiv

Sugarcreek, en af USA’s største leverandører af bacon, satser nu stort på sous vide.

Global Meat News skriver, at virksomheden investerer 1,1 mia. kr. i en ny fabrik, der gør det muligt at tilberede fødevarer med den særlige franske teknik.

Sous vide indebærer kort fortalt, at man vakuumpakker fødevarer og varmebehandler dem i vandbade. Teknikken bliver især brugt til kød, men Sugarcreek vil også bruge den på grøntsager, fisk, skaldyr og snacks.

Foruden den nye fabrik smider amerikanere også knap 350 mio. kr. i en udvidelse af hovedkvarteret i Fairfield i Ohio, hvor man blandt andet opretter et nyt center for innovation.

Det er imidlertid ikke kun de amerikanske fødevarevirksomheder, der har fået øjnene op for den franske teknik. Herhjemme investerede den fynske kødgrossist BF-Oks sidste år et større millionbeløb i en sous vide-fabrik.

Ny teknologi gav røde tal i kødgrossist

Entreprenør åbner online kødbutik

Pepsi-selskab vil tage patent på ny type frugtsnacks

Kødgrossist lander aftaler med Statoil og Hørkram

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier