Amerikansk bacon-gigant satser stort på sous vide

Amerikanske Sugarcreek investerer 1,1 mia. kr. i en ny sous vide-fabrik. Planen er at tilberede kød, fisk, skaldyr og grøntsager.
Foto: Jan Dagø/ritzau/Arkiv
Foto: Jan Dagø/ritzau/Arkiv

Sugarcreek, en af USA’s største leverandører af bacon, satser nu stort på sous vide.

Global Meat News skriver, at virksomheden investerer 1,1 mia. kr. i en ny fabrik, der gør det muligt at tilberede fødevarer med den særlige franske teknik.

Sous vide indebærer kort fortalt, at man vakuumpakker fødevarer og varmebehandler dem i vandbade. Teknikken bliver især brugt til kød, men Sugarcreek vil også bruge den på grøntsager, fisk, skaldyr og snacks.

Foruden den nye fabrik smider amerikanere også knap 350 mio. kr. i en udvidelse af hovedkvarteret i Fairfield i Ohio, hvor man blandt andet opretter et nyt center for innovation.

Det er imidlertid ikke kun de amerikanske fødevarevirksomheder, der har fået øjnene op for den franske teknik. Herhjemme investerede den fynske kødgrossist BF-Oks sidste år et større millionbeløb i en sous vide-fabrik.

Ny teknologi gav røde tal i kødgrossist

Entreprenør åbner online kødbutik

Pepsi-selskab vil tage patent på ny type frugtsnacks

Kødgrossist lander aftaler med Statoil og Hørkram

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter