FødevareWatch

Pepsi-selskab vil tage patent på ny type frugtsnacks

Pepsicos snackselskab Frito-Lay har afleveret en global patentansøgning på en ny metode til at producere sunde frugtholdige snacks.

Traditionelle snacks som chips er dejligt sprøde, men også usunde, mens de fleste sunde snacks har en utiltalende tekstur og dårlig holdbarhed, men det vil snackselskabet Frito-Lay, der hører under storkoncernen Pepsico, nu gøre noget ved.

Ifølge branchemediet Bakery and Snacks har selskabet, der star bag kendte chips-mærker som Lay’s og Doritos, søgt patent på en metode til at fremstille sunde snacks, der kan sammenbringe det bedste fra de to verdener.

Produktionsmetoden gør brug af frugtpuréer, der er blendet sammen med ingredienser fra kornprodukter. Denne snack tilberedes gennem såkaldt vakuumkogning eller sous vide, et fransk ord, der betyder ’under pres’. På den måde er det ifølge selskabet muligt at kombinere et højt frugtindhold med den sprødhed, man får fra f. eks. chips.

Selskabet skriver i patentansøgningen, at nuværende snackprodukter på markedet, som indeholder frugt, har dårligere smag, tekstur og holdbarhed.

”Hele eller skiveskårne, tørrede eller dehydrerede frugter er i særdeleshed en dårlig løsning, fordi forbrugerne måske ikke bryder sig om smagen, teksturen eller udseendet, og derfor har de ikke ret stor forbrugerappel,” skriver Frito-Lay ifølge mediet i patentansøgningen.

Sundhedsbølge slår igennem hos smagsudvikler

PepsiCo overrasker positivt og opjusterer

Pepsico høster et stærkt 2013

Pepsico hæver overskuddet markant

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier