Pepsi-selskab vil tage patent på ny type frugtsnacks

Pepsicos snackselskab Frito-Lay har afleveret en global patentansøgning på en ny metode til at producere sunde frugtholdige snacks.

Traditionelle snacks som chips er dejligt sprøde, men også usunde, mens de fleste sunde snacks har en utiltalende tekstur og dårlig holdbarhed, men det vil snackselskabet Frito-Lay, der hører under storkoncernen Pepsico, nu gøre noget ved.

Ifølge branchemediet Bakery and Snacks har selskabet, der star bag kendte chips-mærker som Lay’s og Doritos, søgt patent på en metode til at fremstille sunde snacks, der kan sammenbringe det bedste fra de to verdener.

Produktionsmetoden gør brug af frugtpuréer, der er blendet sammen med ingredienser fra kornprodukter. Denne snack tilberedes gennem såkaldt vakuumkogning eller sous vide, et fransk ord, der betyder ’under pres’. På den måde er det ifølge selskabet muligt at kombinere et højt frugtindhold med den sprødhed, man får fra f. eks. chips.

Selskabet skriver i patentansøgningen, at nuværende snackprodukter på markedet, som indeholder frugt, har dårligere smag, tekstur og holdbarhed.

”Hele eller skiveskårne, tørrede eller dehydrerede frugter er i særdeleshed en dårlig løsning, fordi forbrugerne måske ikke bryder sig om smagen, teksturen eller udseendet, og derfor har de ikke ret stor forbrugerappel,” skriver Frito-Lay ifølge mediet i patentansøgningen.

Sundhedsbølge slår igennem hos smagsudvikler

PepsiCo overrasker positivt og opjusterer

Pepsico høster et stærkt 2013

Pepsico hæver overskuddet markant

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter