FødevareWatch

Pepsico hæver overskuddet markant

Sodavand- og snackgiganten Pepsico har øget sin indtjening med 13 pct. i det seneste kvartal. Fremgangen skyldes i høj grad et markant forbedret driftsresultat i koncernens europæiske forretning.

Foto: Seth Perlman/AP

Kort før påske præsterede Coca-Cola et kvartalsregnskab, som viste en beskeden tilbagegang på både top- og bundlinje, hvilket dog var helt i tråd med de fleste analytikeres forventninger.

Og Skærtorsdag var det så blevet en anden international sodavandgigants tur til at fremvise kvartalstal – og det er yderst pæne af slagsen.

Coca-Colas væsentligste konkurrent, Pepsico, som står bag bl.a. Pepsi og Gatorade, har således løftet sit nettoresultat med 13 pct. fra 1,085 mia. dollar til 1,227 mia. dollar i første kvartal, viser det nyligt aflagte regnskab.

Det er til trods for, at omsætningen kun er gået frem med beskedne 0,3 pct. fra 12,581 mia. dollar i første kvartal af 2013 til 12,623 mia. dollar i første kvartal af indeværende år. Kigger man udelukkende på den organiske omsætning, er toplinjen dog vokset med 4 pct.

Europa afbøder amerikansk dyk

Driftsresultatet for hele koncernen viser en fremgang på 9 pct. fra 1,658 mia. dollar til 1,807 mia. dollar i det seneste kvartal, og det er især driften af Pepsicos europæiske forretning, der driver denne vækst.

Her er driftsresultatet nemlig gået fra 88 mia. dollar til 152 mia. dollar, hvilket er en fremgang på hele 72 pct. Og det er altså nok til at kompensere for en yderst presset amerikansk forretning, hvor fødevaresegmentet viser en beskeden fremgang på 2 pct., mens drikkevaresegmentet daler med 24 pct.

Pepsico fastholder sine tidligere udmeldte helårsforventninger om en indtjeningsvækst på 7 pct., samt en mellemhøj etcifret omsætningsvækst. Samtidig forventer man, at sende 8,7 mia. dollar tilbage til sine aktionærer i løbet af 2014 gennem udbyttebetalinger for 3,7 mia. dollar og aktietilbagekøb for 5 mia. dollar.

Coca-Cola brusede lige til kanten

Mere fra FødevareWatch

Kraftig inflation kan bremse Stryhns Gruppens gode takter

Det friske regnskab for 2021 fra Stryhns Gruppen viser minimal slinger i valsen i et år, der har været præget af svært tilgængelige råvarer og prisstigninger. Flere udfordringer står dog i kø, så de samme økonomiske resultater bliver svære at nå i 2022, siger topchef.

Topskifte i Carlsberg kan sætte en prop i større planer

Heine Dalsgaards farvel som finansdirektør udfordrer stabiliteten i toppen af en virksomhed af Carlsbergs størrelse. Derfor burde eventuelle forestående planer om et snarligt skifte på topposten være sat på standby, mener to headhuntere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier