Fødevarearbejdere må vente årevis på erstatning

Lønmodtagere med nedsat arbejdsevne risikerer at miste op til 50.000 kr. årligt på grund af lange sagsbehandlingstider hos Arbejdsskadetyrelsen.
Ifølge Arbejdstilsynet er slagteriarbejder i særlig risiko for at blive nedslidte i løbet af deres arbejdsliv. | Foto: Gregers Tycho/Polfoto/Arkiv
Ifølge Arbejdstilsynet er slagteriarbejder i særlig risiko for at blive nedslidte i løbet af deres arbejdsliv. | Foto: Gregers Tycho/Polfoto/Arkiv

Fødevarearbejdere, der har været udsat for en arbejdsskade, risikerer at vente op til to år, før deres sag bliver afgjort – og ventetiden kan blive særdeles dyr.

Fagbladet 3F og NNF skriver, at Arbejdsskadestyrelsen fortsat har årelange behandlingstider, hvilket koster mange penge for mennesker, der søger om erstatning.

"Det giver en økonomisk lussing til de fødevarearbejdere som må vente flere år på afgørelsen," siger Jim Jensen, forbundssekretær for slagterindustriområdet hos NNF, til fagforbundets nyhedsbrev.

Hvis en skade forhindrer en arbejder i at tjene det samme som før uheldet, kan han eller hun få en erstatning for den manglende indkomst.

Men erstatningen tæller først fra det øjeblik, der er faldet en afgørelse, og derfor kan sagsbehandlingstiden på 25 måneder koste mange penge for en lønmodtager med nedsat arbejdsevne.

Kan miste op til 50.000 kr. om året

NNF vurderer, at nogle fødevarearbejdere risikerer at miste op til 50.000 kroner årligt, når afgørelsen bliver forsinket, mens andre går glip af mellem 5.000-10.000 kr.

Direktør i Arbejdsskadestyrelsen, Merete Agergaard fortæller, at styrelsen arbejder på at nedbringe ventetiden.

"Vi tilstræber, at borgerne får en korrekt afgørelse så hurtigt som muligt. Jeg forstår til fulde, hvis folk er frustrerede og føler, at de skal vente i lang tid på at få afgjort deres sag. Men vi gør, hvad vi kan, inden for de rammer vi har," siger hun til Fagbladet 3F.

Ifølge en aktuel undersøgelse fra Arbejdstilsynet er lønmodtagere i landbruget og i fødevarebranchen i særlig risiko for at blive nedslidt af deres arbejde.

Jobbet giver fødevarearbejdere smerter

Østeuropæiske slagteriarbejdere udnyttes i Tyskland

Slagteriarbejderne strejker markant mindre

Fagboss til virksomheder: Hvilken mangel på arbejdskraft?

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter