FødevareWatch

Østeuropæiske slagteriarbejdere udnyttes i Tyskland

En tysk tv-dokumentar afslører, hvordan en gruppe kriminelle udnytter slagterimedarbejdere fra Polen og Rumænien.

Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix

I en tv-dokumentar, der blev vist tidligere på ugen på tv-stationen ARD, bliver en person ved navn Ralf Rösken udråbt som den helt centrale kriminelle bagmand bag en række virksomheder, som importerer billig østeuropæisk arbejdskraft til tyske slagterier.

Det skriver nnf.dk.

Til timelønninger på mellem 33 og 45 kr. arbejder de mange tusinde slagteriarbejdere fra Polen og Rumænien via et større antal vikarbureauer og underleverandører, alt imens Ralf Rösken og et par rumænske kolleger angiveligt skummer fløden ved at få mindstebetalingen på omkring 65 kr. i timen fra slagterivirksomhederne og samtidig kræve betaling hos vikarerne for en lang række ydelser som transport, husleje osv. Derudover har Röske angiveligt undladt at betale tysk skat.

"Hans netværk omfatter 6.000-7.000 slagteriarbejdere. Alle er illegale. Det ved jeg 100 procent," udtaler en tidligere medarbejder for Ralf Rösken i ARD-dokumentaren, der hedder Die Fleisch-Mafia.

Siden 2010 har de tyske myndigheder kigget Rösken i kortene, og han er blandt andet anklaget for skatteunddragelse og hvidvaskning af 150 mio. kr., skriver nnf.dk.

Du kan se hele den tyske dokumentarfilm HER.

Danske fødevarearbejdere får mindst for pengene

Flæskefyrstens familiefejde

Landmænd støtter slagteriarbejdernes kritik

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier