Østeuropæiske slagteriarbejdere udnyttes i Tyskland

En tysk tv-dokumentar afslører, hvordan en gruppe kriminelle udnytter slagterimedarbejdere fra Polen og Rumænien.
Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix
Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix

I en tv-dokumentar, der blev vist tidligere på ugen på tv-stationen ARD, bliver en person ved navn Ralf Rösken udråbt som den helt centrale kriminelle bagmand bag en række virksomheder, som importerer billig østeuropæisk arbejdskraft til tyske slagterier.

Det skriver nnf.dk.

Til timelønninger på mellem 33 og 45 kr. arbejder de mange tusinde slagteriarbejdere fra Polen og Rumænien via et større antal vikarbureauer og underleverandører, alt imens Ralf Rösken og et par rumænske kolleger angiveligt skummer fløden ved at få mindstebetalingen på omkring 65 kr. i timen fra slagterivirksomhederne og samtidig kræve betaling hos vikarerne for en lang række ydelser som transport, husleje osv. Derudover har Röske angiveligt undladt at betale tysk skat.

"Hans netværk omfatter 6.000-7.000 slagteriarbejdere. Alle er illegale. Det ved jeg 100 procent," udtaler en tidligere medarbejder for Ralf Rösken i ARD-dokumentaren, der hedder Die Fleisch-Mafia.

Siden 2010 har de tyske myndigheder kigget Rösken i kortene, og han er blandt andet anklaget for skatteunddragelse og hvidvaskning af 150 mio. kr., skriver nnf.dk.

Du kan se hele den tyske dokumentarfilm HER.

Danske fødevarearbejdere får mindst for pengene

Flæskefyrstens familiefejde

Landmænd støtter slagteriarbejdernes kritik

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også