FødevareWatch

Kreativ Tönnies-ejer undgår bøde på 120 mio euro

Det ser det ud til, at ejeren af den tyske slagterikoncern Tönnies kan undgå kartelbøder for samlet 120 mio. euro på yderst kreativ vis. Fremgangsmåden er meget speciel og endnu ikke set i Danmark, forklarer advokat.

Foto: Martin Bubandt POLFOTO/ARKIV

338 mio. euro – så stor var den samlede bøde til 21 tyske pølsefabrikanter, der sidste sommer blev dømt i det, der må betegnes som en af de større pølsekartelsager i historien. Kartelsagen der har fået navnet "Atlantic Circle" efter Hotel Atlantic i Hamburg, hvor pølseproducenterne mødtes første gang for at aftale priser, nåede at køre over en række år, men der føjes stadig nye kapitler til i sagen.

Blandt de dømte producenter fandt man de to selskaber Böklunder(dem med pølserne på glas) og Könecke, der begge var ejet af Clemens Tönnies, som man kender fra den store slagterikoncern af samme navn. I alt idømte det tyske Bundeskartellamt de to selskaber samlet at betale 120 mio. euro i bøde, men nu tyder meget på, at Clemens Tönnies på yderst kreativ vis lykkedes med at undgå at betale bøden.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Stor uenighed om omfanget af sexismesager i restaurationsverdenen

Flere restauranter er begyndt at få øjnene op for sexisme- og chikaneproblemer, men der er grundet få indberettede sager uenighed om, hvor stort problemet i virkeligheden er. ”Bare fordi, der ikke kører nogle sager, betyder det ikke, at der ikke er et problem,” siger talsperson fra 3F.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier