FødevareWatch

Kreativ Tönnies-ejer undgår bøde på 120 mio euro

Det ser det ud til, at ejeren af den tyske slagterikoncern Tönnies kan undgå kartelbøder for samlet 120 mio. euro på yderst kreativ vis. Fremgangsmåden er meget speciel og endnu ikke set i Danmark, forklarer advokat.

Foto: Martin Bubandt POLFOTO/ARKIV

338 mio. euro – så stor var den samlede bøde til 21 tyske pølsefabrikanter, der sidste sommer blev dømt i det, der må betegnes som en af de større pølsekartelsager i historien. Kartelsagen der har fået navnet "Atlantic Circle" efter Hotel Atlantic i Hamburg, hvor pølseproducenterne mødtes første gang for at aftale priser, nåede at køre over en række år, men der føjes stadig nye kapitler til i sagen.

Blandt de dømte producenter fandt man de to selskaber Böklunder(dem med pølserne på glas) og Könecke, der begge var ejet af Clemens Tönnies, som man kender fra den store slagterikoncern af samme navn. I alt idømte det tyske Bundeskartellamt de to selskaber samlet at betale 120 mio. euro i bøde, men nu tyder meget på, at Clemens Tönnies på yderst kreativ vis lykkedes med at undgå at betale bøden.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier