FødevareWatch

8000 slagterimedarbejdere har mistet jobbet siden 2005

Danish Crown har i dag offentliggjort endnu en fyringsrunde og med de 280 fyringer på slagteriet i Ringsted har koncernen samlet fyret i omegnen af 8.000 slagterimedarbejdere over de seneste 10 år.

Foto: Claus Bonnerup/Polfoto

I de seneste ti år er stakken med fyresedler i Danish Crown-brevpapir bare vokse og vokset. Siden 2005 har antallet af fyrede slagterimedarbejdere i koncernen rundet 8.000, skriver NNF i en reaktion på dagens fyringsrunde på Danish Crown-slagteriet i Ringsted.

Alene i 2014 lukkede DC Beef fire anlæg i Fårvang, Skjern, Holstebro og Tønder og dermed mistede i omegnen af 360 slagterimedarbejdere jobbet. Manglen på tilførsel af slagtesvin koster i dag 280 medarbejder jobbet på Ringsted-slagteriet i DC Pork, men allerede i august 2014 blev der i alt fyret 150 ansatte på fire af koncernens anlæg af samme årsag. Det drejede sig dengang om 26 ansatte i Blans ved Sønderborg, 29 job forsvandt i Herning, 24 i Ringsted, mens 80 ansatte blev fyret på det allerede den gang lukningsdømte Faaborgslagteri.

Siden 2005 er der ifølge NNFs opgørelse i alt lukket 14 slagterier, og omkring 8.000 slagteriarbejdere har mistet jobbet i koncernen på lidt over 10 år. I samme tidsrum har Danish Crown tils tor utilfredshed i den faglige organisation oprettet mange slagterijobs i både Tyskland, Polen og England.

"Der bliver færre og færre slagtesvin i Danmark, og det koster danske slagterijob. Der er brug for bedre politiske rammevilkår, så det bliver mere attraktivt at producere slagtesvin til de danske slagterier," udtaler Jim Jensen, forbundssekretær i NNF.

Han sender en del af ansvaret for de mange fyringer videre til de danske svineproducenter

"Ejerne i Danish Crown, altså de danske landmænd, kan gøre meget for at vende den negative udvikling. Hver time køres 1.100 til 1.200 levende svin ud af landet. Hver time, hver dag, 365 dage om året. Det skriger til himlen," lyder kommentaren fra Jim Jensen.

Tillidsmand: Jeg har fået et kæmpe chok

Danish Crown fyrer 280 i Ringsted

Danske slagterier forbløder langsomt

Mere fra FødevareWatch

Horestas nye direktørtrio: Vi skal blive skarpere

INTERVIEW: Horesta er på mange måder den ønskede fælles indgang for hotel- og restaurationsbranchen, men ifølge organisationens tre nye direktører er der dog steder, hvor der kan strammes op. ”Vi er en Ferrari, der kører på to ventiler i stedet for otte,” lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier