FødevareWatch

Slagteriarbejderne strejker markant mindre

Der bliver strejket langt mindre end tidligere i den danske fødevarebranche, der ellers er den sektor på det private arbejdsmarked, hvor der er flest arbejdsnedlæggelser.

Foto: Gregers Tycho/Polfoto/Arkiv

De danske fødevarearbejdere strejker langt mindre end tidligere.

Nye tal fra Danmark Statistik viser, at der sidste år kun var 15 arbejdsnedlæggelser, der involverede 1.241 ansatte og førte til 2.300 tabte arbejdsdage.

Det er positivt, at lønmodtagerne og arbejdsgiverne løser konflikterne på arbejdspladserne"

Tage Arentoft, NNF
Til sammenligning var der 227 strejker og 30.000 tabte arbejdsdage, skriver fagforbundet NNF i sit nyhedsbrev.

"Det er positivt, at lønmodtagerne og arbejdsgiverne løser konflikterne på arbejdspladserne, uden ret mange overenskomststridige arbejdsnedlæggelser. Men det er ikke ensbetydende med, at alt er perfekt. Der er fortsat behov for forbedringer af løn- og arbejdsvilkår i fødevarebranchen," siger Tage Arentoft, næstformand i NNF.

Fødevareindustrien er den sektor på det private arbejdsmarked, hvor der er flest strejker, men de seneste års markante nedgang følger den generelle udvikling på området, hvor der har været et stort fald i antallet af arbejdsnedlæggelser de sidste ti år.

Tyskland suger arbejdspladser ud af Danmark

Polakker strejkede på Danish Crown

Medarbejdere blev fyret for Facebook-kommentar - får nu erstatning

NNF går ind i sag om fyringstrusler

Fødevarearbejdere bliver truet med fyreseddel

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier