FødevareWatch

NNF går ind i sag om fyringstrusler

Fagforbundet NNF har bedt om et møde med arbejdsgiverforeningen DI i sagen om fyringstruslerne på Danish Crowns slagteri i Horsens.

Foto: Janus Engel/POLFOTO/arkiv

NNF går nu ind i sagen om fyringstruslerne på Danish Crowns slagteri Horsens.

Fagforbundet oplyser på sit website, at det har bedt om et møde med DI om konflikten mellem de ansatte og ledelsen, der brød ud i lys lue tirsdag.

Det er desværre ikke første gang, at medarbejderne oplever at blive mødt med trusler"

Jim Jensen, forbundssekretær, NNF
”Jeg har forståelse for kollegernes frustrationer. Derfor har vi nu henvendt os til Danish Crowns arbejdsgiverorganisation DI og bedt om et møde. Det er desværre ikke første gang, at medarbejderne oplever at blive mødt med trusler fra Danish Crown,” siger Jim Jensen, forbundssekretær for slagterindustriområdet.

Kort fortalt drejer sagen sig om, at de ansatte føler, at de blev tvunget til at acceptere en lønnedgang på to af slagteriets afdelinger under trusler om fyringer.

En ny akkordændring betød, at medarbejderne i de to berørte afdelinger ville få 10 til 20 kr. mindre i timen, men det ville medarbejderne ikke acceptere, og derfor ville de nedlægge arbejdet i protest.

Tillidsmand: Danish Crown truer utilfredse ansatte

Det fik ifølge tillidsmand Klaus Olesen fabrikschef Per Laursen til at true de ansatte med fyringer, hvis ikke de fortsatte arbejdet. Samtidig skal adm. direktør, Kjeld Johannesen, have sagt, at en arbejdsnedlæggelse ville føre til, at der i fremtiden ville komme færre svin til slagteriet i Horsens. I stedet ville svinene blive kørt til Tyskland.

Pressechef i Danish Crown, Jens Hansen, erkender, at fabrikschef Per Laursen, gjorde det klart, at de medarbejdere, som nedlagde arbejdet, blev betragtet som fritstillede.

Han erkender samtidig over for Børsen, at kommentaren om de færre svin er blevet udtalt, men han afviser, at afsenderen var Kjeld Johannesen. Istedet blev den videregivet af Per Laursen på vegne af planlægningsdirektør.

"Danish Crown bliver bestormet på alle niveauer"

Danish Crown fyrer i Herning

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier